Viihde

Michaela Söderholm itki missikoulutuksessa turhautuneena änkytystään ja sai hengenahdistuksia – sisukas missi osoittaa kuinka vaikeudet voi kääntää voitoksi

Michaela Söderholm voitti esiintymispelkonsa.

Toni Tervo

Ja voittaja on numero kahdeksan!

Michaela Söderholm seisoi Miss Suomi -finaalin lavalla ja tuijotti kättään. Siihen oli kiinnitetty numero kahdeksan.

– Ajattelin vaan, että sanottiinko juuri minun numeroni? Sunneva Kantolan piti toistaa neljä kertaa, että "sinä olet uusi Miss Suomi", eikä se siltikään meinannut mennä perille., Michaela nauraa muistellessaan shokkireaktiotaan.

Järkytyksellä oli syynsä. Nainen oli varma, että voitto oli kaatunut mokaan finaalissa.

– Finaalia ennen ollut tuomaristohaastattelu meni mielestäni niin penkin alle, että olin varma, että tämä oli tässä. Olisin voinut lyödä vetoa siitä, että Adriana Gerhaxlija voittaa. Ennen suoraa lähetystä laitoin äidillenikin tekstarin, että älä ole pahoillasi puolestani, tänään ei ole minun päiväni.

– Äiti näki tekstarin vasta finaalin jälkeen. Hän oli hyvin hämmentynyt ja kysyi, että mitä ihmettä. Käskin häntä unohtamaan koko viestin, Söderholm naurahtaa.

Jos Michaela olikin finaalissa kuin peura ajovaloissa, noin puoli vuotta myöhemmin haastattelussa on iloinen ja itsevarma nainen, jonka suu käy moottorin lailla.

Naisen mukaan itsevarmuus ei ole todellakaan ollut itsestäänselvyys, sillä häntä on vaivannut esiintymispelko.

– Muistan kun missikouluviikolla ensimmäisen kerran puhuessamme mikrofoniin aloin änkyttää, enkä saanut sanoja suustani. Minua hävetti niin paljon, että puhkesin kyyneliin. Pelko näkyi myös voimakkaana hengenahdistuksena, hikoilevina käsinä sekä kasvojen nykimisenä. Onneksi näistäkin on päästy eroon, Michaela hymyilee.

– Jännitin toimittajiakin tosi paljon. Olen katsonut jälkeenpäin ensimmäisen Huomenta Suomi -haastatteluni ja kuinka arka ollenkaan ollut! Ihan omassa kuoressani. Ja kyllä se tunne vieläkin välillä tulee, mutta nyt uskallan näyttää ihmisille persoonaani sekä millainen oikeasti olen. Minun ei tarvitse olla kukaan muu, ainoastaan oma itseni.

Söderholmin missivuosi on tähän asti ollut vauhdikas ja keikkaa on riittänyt. Häntä on nähty televisiossa ja pian nainen lähtee emännöimään Jaajo Linnonmaan järjestämää raviristeilyä.

Omaksi suosikikseen missi nimeää esiintymisen Possessa.

– Minusta tehtiin Elastinen (Micha-Ela) ja se oli ihan superhauskaa! Ensimmäiset naurut tuli jo maskissa, kun harjoittelin eleitä. Posselaisetkin kannustivat, että hyvin sä vedät. Se oli tosi kiva kokemus.

– Olen myös erittäin kilpailuhenkinen, joten vierailu Kymppitonnissa oli juuri sopiva minulle. Tulevaisuudessa haluaisin päästä Tanssii Tähtien kanssa -ohjelmaan. Minulla on välillä vaikeuksia tasapainoilla korkokengillä, joten olisi hauskaa nähdä miten käy, kun mukana onkin toinen pari jalkoja. Selviytyjätkin voisi olla jännä kokemus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat