Puheenaihe

Ohikulkija hämmästyi alkoholikieltoa terassilla –  joutuuko suosikkiravintola taas byrokratian uhriksi?

Döner Harju avaa uuden ravintolan Kaivohuoneen terassille.

Alppiharjussa sijaitsevalla Döner Harjulla on kaksi terassia. Alkoholia saa nauttia vain rakennuksen kiinni olevalla terassilla.

Lukijan kuva / Patrick Wikblad

Fleminginkadulla sijaitsevan Döner Harju -ravintolan terassista nousi viime kesänä kohu, koska asiakkaat eivät saaneet viedä itse alkoholijuomia parkkipaikalle rakennetulle parklet-terassille. Alkoholilakia tulkittiin niin, ettei ravintolan ja terassin välissä oleva jalkakäytävä ole anniskelualuetta, joten vain henkilökunta sai kantaa juomat sen yli.

lukija huomasi tällä viikolla ravintolan seinässä ilmoituksen, ettei parklet-terassilla saa nauttia alkoholia nyt lainkaan.

Döner Harjun omistaja Reima Mäenpää kertoo syyksi, ettei ravintola ole saanut vielä anniskelulupaa parklet-terassille.

– Saimme kaupungilta parklet-luvan huhtikuun lopulla. Anniskeluhakemus pystyttiin jättämään aluehallintovirastolle vasta sen jälkeen.

Mäenpää on luottavainen, että lupa tulee parin viikon sisällä. Eniten Mäenpää riemastuu tiedosta, että alkoholilakia tulkitaan uudella tavalla. Asiakkailla saattaa olla lupa siirtää alkoholi parklet-terassille ilman henkilökunnan apua.

– Nykyään uudessa anniskelulaissa on kuulema mahdollisuus tähän, jos ravintola pystyy valvomaan asiakkaiden siirtymistä anniskelualueelta toiselle.

Mäenpää sanoo, että Döner Harjussa valvonta helppoa.

– Meillä kassalta pystyy näkemään koko parklet-alueen ja terassin. Ravintolassa on pöytiintarjoilu, joten henkilökunta on koko ajan läsnä.

Viime kesäinen terassikohu oli Mäenpään mielestä hyvä asia.

– Hyvä, että se herätti ihmetystä. Asia on maailman mittakaavassa pieni, mutta nyt se on tiedostettu ja siihen on tartuttu. Tänä vuonna asia on mahdollisesti korjattu, yrittäjä uskoo.

Döner Harju on tekee aluevaltauksen myös Kaivohuoneen terassille

Döner Harju on tekee aluevaltauksen myös Kaivohuoneen terassille, jonne se avaa uuden toimipisteen ensi viikon keskiviikkona. Kesäravintola on auki keskiviikko- lauantai- ja perjantai-iltaisin.

– Kaivarin konserttien aikaan aukioloajat on pidemmät. Jos tämmöiset lämpimät säät jatkuvat, aukioloajat ovat taatusti laajemmat muulloinkin, Mäenpää kertoo.

Vuonna 2014 Döner Harjun ja taloyhtiön välille nousi riita terassiluvasta. Kaupunki aikoi ensin evätä terassiluvan, mutta päätyi kuitenkin myöntämään luvan. Perusteluna oli se, että saman taloyhtiön Bar Molotow oli aiemmin saanut terassiluvan.

Viime vuonna Döner Harjun taloyhtiö teki asukkaille kyselyn, aiheuttaako samassa talossa toimivan Bar Molotovin melu ja tupakansavu haittaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Weekend-festivaali joutui byrokratian hampaisiin12.7.2017 08.45
Byrokratia ja verotus lannistivat suosikkiravintolan yrittäjät25.10.2015 03.00
Näin sinuakin ohjataan alitajuisesti ostamaan enemmän tavaraa kaupasta ja juomaan enemmän ravintolassa – etkä edes huomaa mitään9.5.2018 14.07

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat