Puheenaihe

Uusi alkoholilaki vaikutti: asiakkaita raivostuttanut kielto jäi historiaan terasseilla – ravintolat tarttuivat tilaisuuteen

Yksi parklet-paikkaa hakeneista ravintoloista on kalliolainen Döner Harju, jolla oli terassi ravintolaa vastapäätä olevassa parkkiruudussa myös viime vuonna (kuva).

Jussi Vehkasalo

Kaupungilta on tähän mennessä haettu tulevalle kesälle 15 parklet-paikkaa eli lähes saman verran kuin viime vuonna. Parkletilla tarkoitetaan pysäköintiruutua, joka otetaan tilapäisesti kaupalliseen käyttöön, kuten terassiksi.

Paikkoja on haettu Alppiharjuun, Etu-Töölöön, Kaartinkaupunkiin, Kallioon, Kamppiin ja Punavuoreen.

– Kaikille ei vielä ole myönnetty lupaa. Kaikkia hakemuksia ei myöskään vielä ole käsitelty eli luvan puuttuminen ei tarkoita sitä, että hakemus olisi hylätty, kertoo tarkastaja Carita Kuparinen kaupunkiympäristön alueidenkäyttö ja -valvonta -yksiköstä.

Monilla tänä vuonna hakemuksen jättäneistä oli parklet-paikka myös viime vuonna.

Viime vuonna paikkoja myönnettiin yhteensä 12. Hylättyjä päätöksiä oli kuusi. Hakemuksen hylkäämisen syitä oli muun muassa vieressä oleva toinen parklet, tai että hakijan toimipiste ei ollut katutasossa ja parkkiruudut eivät olleet toimipisteen edessä.

Myös ravintolan edessä olevat inva-paikat ja pysäköintikielto sekä parkkiruudun ja liiketilan välissä oleva pyörätie olivat syitä hylkäämiseen.

Kaupungin sääntöjen mukaan parklet-ruutuja voidaan sijoittaa yhteen kortteliin enintään kaksi, mutta erityisissä tapauksissa ja yrittäjien tasapuolisen kohtelun turvaamiseksi myös tarvittaessa enemmän. Asiasta päätetään aina tapauskohtaisesti erikseen.

Tänä vuonna parklet-toiminta laajenee koko Helsinkiin.

Parklet-terassille tulee hakea erillistä anniskelulupaa aluehallintovirastolta.

Yksi parklet-lupaa tänä vuonna hakeneista on viime kesän tapaan Kalliossa sijaitseva ravintola Döner Harju. Lupaa parklet-terassille ovat hakeneet myös muun muassa keskustan ravintolat The Cock, Riviera, Krog Madame, Ravintola Pastis, B.B. Badger&Co ja Piece n love.

Anniskelulain muuttumisen myötä uutta on tänä kesänä se, että asiakkaat saavat viedä terassille juomansa ilman henkilökunnan apua, mikäli ravintola pystyy valvomaan asiakkaiden siirtymistä anniskelualueelta toiselle.

Viime vuonna henkilökunnan tuli vielä tarjoilla juomat terassipöytiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Olutostoksilla käynyt mies hämmästelee holhous-Suomea Hesarissa – "Sain yli 50 prosenttia enemmän alkoholia"23.5.2018 08.11
Ohikulkija hämmästyi alkoholikieltoa terassilla –  joutuuko suosikkiravintola taas byrokratian uhriksi?20.5.2018 04.00
Alkoholilaki muuttuu taas: Verkkomyyntiin tulossa tiukennuksia – ”Turvataan verokertymä Suomeen”29.4.2018 21.05
Rahaton Elina Tervo joutui nukkumaan alkoholisoituneen miehen luokse saadakseen yöpaikan – aamulla tuli pikainen lähtö24.4.2018 04.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat