Viihde

Tässäkö Sami Kurosen seuraaja Temptation Islandille? – Yllätysnimi valmiina "ottamaan kopin vastaan"

Aleksanteri Hakaniemen Pane mut sekaisin -kappale on soinut Temptation Island televisiosarjan tunnusmuusiikkina.

Kerttu Malinen

Muusikko Aleksanteri Hakaniemi kertoo heränneensä juuri päiväunilta.

– Rentoudun myös kahvilla ja sokerikorpulla.

Hakaniemen elämä on ollut melkoista hullunmyllyä. Youtubeen laitettu video toi 2016 levytyssopimuksen Sony Musicilla ja poiki useita singlejä. Helmikuussa 2018 julkaistu esikoisalbumi ”Nuorena” singahti lähes saman tien Suomen virallisen albumilistan kärkeen. Hakaniemelle napsahti keväällä myös kolme Emma-ehdokkuutta.

– Enkä voittanut yhtään, Hakaniemi veistelee, mutta kertoo olevansa kiitollinen.

– Etenkin vuoden pop-artisti kategoriaan pääsy oli yllätys. Se oli kunnianosoitus ja merkki siitä, että tässä tehdään uutta ja ihmeellistä juttua ja ollaan tultu jäädäkseen.

Käsittämättömällä vauhdilla edennyt ura pistää kaverin hiljaiseksi. Hakaniemi on toiminut mm. Reino Nordinin taustalaulajana sekä Justimuksen ja Eveliinan DJ:nä, joten artistin ympärillä tapahtuva pöhinä on tuttua. Siitä huolimatta omaa menestystä on ollut vaikea sisäistää. Ihan puskista se ei kuitenkaan tullut. Töitä sen eteen on tehty. 16-vuotiaana hän toimi katusoittajana Kouvolan kaduilla ja myöhemmin ravintoloissa ja pubeissa.

Armeijan Hakaniemi suoritti varusmiessoittokunnassa Lahdessa, jossa hän toimi laulajana varuskunnan viihdeorkesterissa. Armeijassa hän tutustui Justimukseen ja päätyi esiintymislavoille ja kiertueille myös muiden suomalaisten artistien kanssa.

Nyt edessä on ensimmäinen oma kesäkiertue.

– Olen vielä uusi artisti, joten ihan tukossa keikkakalenteri ei ole. Olen kuitenkin suurimmilla festareilla, joten pääsee näyttämään osaamisensa.

Suuren kansan tietoisuuteen Hakaniemi onkin noussut vasta viime aikoina, kun hänen kappaleensa Pane mut sekaisin on soinut Temptation Islandin -realitysarjan tunnarina.

– Vaikka urani käynnistyi digitaalisen median kautta, arvostan suuresti perinteisiä medioita. Radiolla ja televisiolla on suuri vaikutus näkyvyyteen. Ihmiset oppivat tuntemaan nimeni ja kasvoni.

Mutta mahtaisiko artisti itse olla valmis Temptation Islandille?

– Pitäisi olla niin vakaa parisuhde, että se kestäisi sen. En kyllä olisi valmis ehkä sittenkään. Sanoin sarjaa juontavalle Sami Kuroselle, että kun hän jää eläkkeelle, olen valmis ottamaan kopin vastaan. Sitä hommaa voisin tehdä, Hakaniemi naurahtaa.

Esikoisalbumi ja kolme Emma-ehdokkuutta

Aleksanteri Hakaniemi on julkaissut useita singlejä, mm. Etsi mut, Filmi katkee, Kynttilä sekä Temptation Islandin tunnarina soineen Pane mut sekaisin.

Esikoisalbumi Nuorena ilmestyi helmikuussa 2018.

Hän oli Emma-ehdokkaana 2018 vuoden tulokas, vuoden pop-artisti ja vuoden artisti kategorioissa.

Aleksanteri Hakaniemi esiintyy Hyvinkään MDNGT Bar & Clubilla (Uudenmaankatu 4) lauantaina 2.6. klo 22. Liput 12€/10€ S-etukortilla. Ennakkoliput myyntiin Amarillon alakerrasta ma 28.5 alkaen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat