Viihde

Nelli Matula sai puhelun, jota luuli ensin täydeksi vitsiksi – "Sen jälkeen olin, että damn olisi pitänyt aloittaa kuntokuuri aikaisemmin

Nelli Matula keikkailee tänä kesänä ensi kertaa yksin festareilla.

Toni Tervo

Kun Nelli Matulan näkee julkisuudessa, on se sitten keikalla tai lehtien kuvissa, hän on aina häkellyttävän positiivinen. Aurinkoinen hymy paistaa tilanteessa kuin tilanteessa ja elämä on hattaraa sekä karamelleja.

Hetkinen.

Ei kukaan ole aina iloinen, joten ihan ensimmäiseksi on pakko kysyä laulajalta millainen hän on huonona päivänä.

– Totta kai minullakin on vaikeita hetkiä. Koen kaiken intensiivisesti ja kun energiatasot ovat alhaalla, pienetkin vastoinkäymiset tuntuvat rasittavilta. Olen onneksi luonteeltani sellainen, että ne hetket menevät nopeasti ohi. Mielestäni siinä on paljon myös elämänasenteesta kiinni, Matula toteaa. Hymyillen, totta kai.

– Vaikeista hetkistä voi oppia ja kasvaa ihmisenä. Ne huonot tunteet näytän kyllä aika pitkälti vaan perheelleni ja lähimmille ystävilleni. Meillä on aika tiivis piiri. Heidän seurassaan saan rauhassa kiukutella ja olla väsynyt.

Ensi kesänä väsymys saattaakin olla mukana naisen tekemisissä, sillä hän lähtee ensimmäistä kertaa tekemään festarikeikkoja soolona. Aiemmin lähinnä muiden artistien esitysten vierailijana toiminut Matula odottaa innolla sooloilua.

– Tänä kesänä tulee toteen taas yksi lapsuuden unelma. Ihan kreisiä. Ja tavallaan tosi voimaannuttavaa nähdä kuinka asiat tällä tavalla tapahtuvat.

– Työtä on kyllä saanut tehdä. Sen määrää ei ehkä niissä pikkutytön haavekuvissa nähnyt. Kun keikkailee soolona on niin paljon mietittävää. Mistä koreografia, mistä tanssijat, mistä puvustajat. En tietenkään sitä kaikkea yksin tee, mutta paljon enemmän kuin aikaisemmin. Eikä siinä mitään.

Eräs tulevan kesän keikoista on sellainen, josta monet artisti vain haaveilevat. Ruisrockin rantalava.

– Kun ekan kerran minulle kerrottiin siitä, luulin sen olevan vitsi. Oikeasti, Matula pyörittelee päätään.

– Tuli sellainen olo, että damn olisi pitänyt aloittaa kuntokuuri aiemmin, laulaja vitsailee.

Ruisrock on osoitus siitä kuinka nopeasti Matula on noussut lyhyen uransa aikana. Laulaja kertoo, että vauhtiin alkaa jo tottua, mutta itsestäänselvyytenä sitä ei ikinä tule pidettyä.

– Mikään ei jatku ikuisesti ja tiedän sen. Nyt on vaan kiva nauttia hetkestä.

Hetkeen kuuluu myös uutta musiikkia. Matula julkaisi hiljattain Et oo menos minnekkään kappaleen, joka jatkaa artistin suhteista kertovaa sarjaa.

Naista kuunnelleet ovat ehkä saattaneet huomata hänen julkaisemissa kappaleissaan pienen kaavan: Lemmikissä hän pitää miestä remmissä, Tää ei oo ohi -kappaleessa hän kertoo miehelle, että he tulevat vielä päätymään yhteen nykytilanteesta huolimatta ja uuden kappaleen sanoissa laulaja ei halua päästää miestä pois asunnosta ja kertoo muun muassa vaikka piilottavansa tämän kengät.

Kun tämän toistuvan, sanoisinko hallitsevan, kaavan tuo esiin haastattelussa, Matula repeää täysin.

– Joo tämä ollaan kyllä huomattu! Meillä on ollut ihan pirun hauskaa sen kanssa studiossa ja ollaan naurettu ihan sairaasti, Matula nauraa.

– Minulle huumorin peruspilari on tervehenkinen self-roast. Minusta on hauska leikkiä tällaisella crazy bitch -imagolla. Se on jotenkin huvittavaa, että minusta piirtyy tällainen dominatrix. vaikka olen oikeasti ihan päinvastainen. Musiikki on leikkiä ja mielestäni jokaisen sanani ei tarvitse edustaa sitä moraalista viitekehystä, jossa minä oikeasti elän, Matula hymyilee. Tietysti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ex-missi Shirly Karvinen treenasi itsensä ihan jäätävän timmiin kuntoon – jopa kahdet treenit päivässä6.6.2018 04.00
Missi-Michaela muistelee Jaajo Linnonmaan villiä 40 v. synttäriristeilyä – jatkoilta levisi video, jota on katsottu jo yli 70 000 kertaa1.6.2018 04.10
Uniikki koki niin rajun kohtauksen, että luuli kuolevansa – puhuu nyt avoimesti ongelmistaan1.6.2018 05.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat