Puheenaihe

Lähes 400 euron mökissä ei lämmitystä, seinässä aukko ja vuoteena ilmapatja – Näin Rockfest perustelee ratkaisua

Amorphiksen keikkaa perjantaina odotelleet Samu Lehtinen ja Siiri Lindholm eivät olleet kohdanneet ongelmia festivaaleilla.

Toni Forssell

Keskiviikkona Hyvinkäällä startanneen Rockfestin ongelmat ovat puhuttaneet mediassa ja Facebookissa viime päivinä. Keskustelua on käyty esimerkiksi majoituksen hinnasta, rannekkeiden toimivuudesta ja liikennejärjestelyistä.

Rockfestin tiedottaja Tomi Lindblomin mukaan rannekkeiden kanssa oli keskiviikkona teknisiä vaikeuksia.

– Laajakaista ei toiminut kunnolla, joten rannekkeiden lataamisessa oli ongelmia. Ne saatiin kuitenkin kuntoon.

Alkuvaikeuksien jälkeen rannekkeiden kanssa on ollut Lindblomin mukaan yksittäisiä ongelmia. Hankaluudet ovat johtuneet siitä, ettei rannekkeita ole osattu käyttää.

– Jos on ajoissa lukenut rannekkeen käyttöohjeet, pitäisi tietää, miten se toimii. Jos ei ole lukenut, voi tulla yllätyksiä, Lindblom toteaa.

Festivaalien VIP-majoitusta on sitäkin kritisoitu korkean hinnan ja varustetason vuoksi. Lähes 400 euroa maksavassa mökissä ei ole lämmitystä, seinässä on aukko ja vuoteiden sijaan vieraat nukkuvat ilmapatjoilla.

Lindblom kertoo, ettei Rockfestin järjestäjille ole tullut suurta määrää valituksia majoituksesta. Hänen mukaansa kritiikki on tullut yksittäiseltä henkilöltä.

– Mökin hinta ja muut tiedot näkyvät nettisivuilla, joten niiden ei pitäisi tulla yllätyksenä. Kyse on väliaikaismajoituksesta lentokentällä, joten olisi turvallisuusriski tuoda mökkeihin lämmittimiä.

Lindblom huomauttaa, että festivaaliolosuhteissa yöpyminen ei ole samaa tasoa kuin hotelleissa, ja että yöpyjien kannattaa varautua viileään kesäsäähän.

Festivaaleilta poistuminen aiheutti keskiviikkona hankaluuksia ja liikenne ruuhkautui. Lindblomin mukaan liikennejärjestelyistä oli sovittu Hyvinkään kaupungin kanssa, mutta tieto ei ollut kulkenut.

– Olimme sopineet, että osa teistä suljetaan, jotta festivaaliväki pääsee poistumaan. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, joten alueelta poistuminen ei ristikkäisliikenteen vuoksi sujunutkaan.

Lindblom ei ole kuullut, että liikenteen sujuvuudessa olisi ollut ongelmia ensimmäisen festivaalipäivän jälkeen.

Rockfest 2018

  • Hyvinkään lentokentällä järjestettävä Rockfest alkoi keskiviikkona 6.6.
  • Nelipäiväinen festivaali päättyy lauantaina 9.6.
  • Päätöspäivänä lavalle nousevat muun muassa Avenged Sevenfold, Opeth, Stam1na ja Kotiteollisuus.
  • Festivaalialueen portit aukeavat lauantaina kello 14.
  • Viimeinen esiintyjä lopettaa kello 01.30, jonka jälkeen alue suljetaan.
  • Festivaaleilla on käytössä cashless-ranneke, joka toimii pääsylippuna ja maksuvälineenä. Alueella voi maksaa ainoastaan rannekkeella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat