Puheenaihe

Ei vakituista työtä eikä omaa asuntoa – elämän epävarmuus uhkaa nuorten aikuisten terveyttä 

Millenniaaleilla eli 1980-luvun alun ja 1995 puolivälin välillä syntyneillä nuorilla aikuisilla ei ole enää varaa tai halua ostaa omaa kotia.

Korkeat vuokrat ja hankalat vuokraisännät tarkoittavat, että valtaosa millenniaaleista muuttaa tiuhaan tahtiin.

Brittiläisen Health Foundationin tuoreen tutkimuksen mukaan epävakaat elinolosuhteet haittaavat sekä nuorten ruumiillista terveyttä että heidän mielenterveyttään, kertoo Metro UK.

Tutkimus, jossa tarkasteltiin muun muassa asuntomarkkinoiden epävakautta, nuorten taloudellista tilannetta ja ihmissuhteita parikymppisten keskuudessa, viittaa siihen, että millenniaalit saattavat olla ensimmäinen sukupolvi, jonka terveydentila on keski-ikään mennessä huonompi kuin aiemmalla sukupolvella.

Epävakaan työ- ja asumistilanteen aiheuttama stressi ja mielenterveysongelmat altistavat millenniaalit myös elämäntapoihin liittyville sairauksille kuten syöville.

Tutkimuksen mukaan millenniaalit asuvat todennäköisemmin ahtaissa olosuhteissa. Jo aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet yhteyden ahtaiden elinolosuhteiden ja heikentyneen mielenterveyden välillä. Asiaa selittävät muun muassa tilanpuutteen aiheuttama ”stressi, kireys, perheiden hajoaminen, ahdistus ja masennus, sekä kaoottiset ja epäsäännölliset nukkumisjärjestelyt”, raportissa todetaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tupakka ei maistu millenniaaleille – mutta savukebrändien oheistuotteet kelpaavat19.6.2018 21.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat