Viihde

Mies, tässä 5 syytä treenata lantionpohjalihaksia – parantaa erektiota ja ryhtiä

Lantionpohjalihasten treenaamista pidetään usein pelkästään naisten juttuna. Miehillekin voi kuitenkin olla hyötyä näiden piilossa olevien lihasten vahvistamisesta.

– Tutkimusten mukaan lantionpohjan lihasharjoitusten on todettu parantavan erektiota erityisesti silloin, kun lantionpohjan lihakset ovat heikot. Lantionpohjan lihakset ovat tärkeät miehellekin ja oikein käytettynä lisäävät elämänlaatua, kertoo lantionpohjan fysioterapeutti Anu Parantainen miehille kuvapuhelukursseja lantionpohjalihasten treenaamiseen tarjoavan Sanoste Oy:n tiedotteessa.

Treenaaminen lähtee käyntiin siitä, että oppii tunnistamaan kyseiset lihakset. Helpoiten lantionpohjalihakset löytää sormitestillä: Aseta sormet välilihan alueelle kivesten ja peräaukon väliin. Kun tunnet, että lihas kovettuu, nousee ylöspäin ja samalla peniksen tyvi ja kivekset hiukan kohoavat ylöspäin, on lihassupistus oikea. Kun olet tunnistanut oikeat lihakset, voit supistaa niitä säännöllisesti mielellään 5–10 kertaa.

5 syytä treenata lantionpohjalihaksia
 
1. Seksi, seksi, seksi. Kun lantionpohjalihakset ovat kunnossa, miehen erektio on parempi ja seksikin tuntuu nautinnollisemmalta.

2. Estää virtsankarkailua. Hyvät lantionpohjalihakset estävät virtsankarkailua erityisesti eturauhasongelmien yhteydessä.

3. Kehon ryhti paranee. Lantionpohjalihakset toimivat yhteistyössä syvien vatsa- ja selkälihasten kanssa. Ne vaikuttavat koko kehon ryhtiin ja voivat ehkäistä esimerkiksi selkäkipuja.

4. Lantionpohjalihasten kuntoon voi vaikuttaa. Ne ovat tahdonalaisia lihaksia ja niitä voi treenata aivan kuten muitakin lihasryhmiä.

5. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa. Ikääntymisen myötä lihakset alkavat heikentyä, niin myös lantionpohjalihakset. Säännöllinen treeni kannattaa aina ja se parantaa lantiopohjalihasten toimintaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat