Puheenaihe

50-luvun pramea loistoauto ja kullankaivajan majapaikka loksauttivat leuat leirintäalueella Seinäjoella – Oletko ennen nähnyt yhtä upeaa karavaanaria?

Risto Laineen Buick ja asuntovaunu -yhdistelmä oli melkoinen näky Tangomarkkinoiden asuntovaunualueella.

Nadi Hammouda

Seinäjoen Tangomarkkinat ovat perinteisesti karavaanareille yksi kesän kohokohdista.

Tapahtuman leirintäalue onkin jälleen tänä vuonna täyttynyt mitä erilaisemmista matkailuautoista sekä asuntovaunuista. Yksi ajoneuvon ja vaunun yhdistelmä herätti kuitenkin vaunualueella ja sen ohi kulkevissa ihmisissä poikkeuksellista ihailua.

Kyseessä on Risto Laineen omistama käsin kunnostettu vuoden 1950 mallia oleva Buick, jonka perässä kulkee teräksisen värinen asuntovaunu, joka puolestaan on kunnostettu entisestä kullankaivajan majapaikasta.

– Vaunu on vuosimallia 1958 ja se on tosiaan toiminut Yhdysvalloissa kullankaivajien asuntona. Löysin sen muutama vuosi sitten Lahdesta ja se oli täysin purkukunnossa. Aloin kuitenkin kunnostamaan sitä ja nyt siinä voi hyvin asua. Auton laitoin kuntoon neljä vuotta sitten ja viimeiset pari vuotta olen näiden kanssa reissannut, Laine kertoo.

Miehen mukaan menopelejä käydään ihastelemassa koko ajan ja ihmiset haluavat niiden kanssa yhteiskuvaan. Se ei lupsakkaa miestä haittaa.

– Aika jatkuvasti niitä tulee. Kesäaikaan käytän tätä noin kerran viikossa, joten kyllä siinä ehtii.

Ilmaista lysti ei luonnollisesti ollut. Laine ei halua lähteä puhumaan summista, mutta ne olivat merkittäviä.

– Sanotaanko nyt, että kymmeniä tuhansia. Kaikki meni, minkä siihen voi laittaa, ylpeä omistaja nauraa.

JUTTU JATKUU KUVAN JÄLKEEN

Laineen pramean majan vieressä seisoo hieman vaatimattomampi, mutta silti kodikkaan näköinen asuntovaunu. Sirpa ja Heikki Peltola ostivat pikkuisen kopperonsa nimenomaan Seinäjoen Tangomarkkinoita varten.

– Kyllähän siellä nukkuu. Meillä on toinen vaunu pysyvässä parkissa kotipuolessa, mutta tämä on vaan festareita varten, Sirpa Peltola naurahtaa.

Pariskunta on käynyt tangomarkkinoilla jo vuosikymmeniä ja nähnyt niiden kehityksen.

– Silloin alkuaikoina tämä oli mielestäni parempi. Tapahtumia oli ympäri kaupunkia ja paljon katusoittajia ja sen sellaisia. Nyt on tullut vähän bisnes mukaan ja kaikki on ahdettu tuonne tangokadulle, Heikki Peltola pohtii.

– Silti tämä on yksi kesän kohokohdista. Nuorille on paljon erilaisia tapahtumia ja on hyvä, että meille vähän vanhemmillekin löytyy tällaista. Nämä ovat meidän festarimme, Mies toteaa.

– Vaikka onhan täällä kyllä nuoria. Tangomarkkinat on sellainen paikka, jossa ikäpolvet kohtaavat, hän pehmentää kantaansa.

Heikki ja Sipa Peltola yhdessä asuntovaununsa kanssa. (Nadi Hammouda)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Muistatko vielä tangokuningatar Mervi Koposen? – Näin upealta paluun tehnyt 42-vuotias kolmen lapsen äiti näyttää nyt13.7.2018 19.51
Tuoreen Tangokuninkaan ääni soi päivittäin yllättävässä paikassa – "Minut voi nähdä ja kuulla laulamassa"13.7.2018 08.33

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat