Viihde

”Etkö oikeasti löytänyt mitään parempaa kuin tämmöisen p***aduunin?” – Rosanna Kulju tyrmistyi insinöörin ilkeästä kommentista: eikä jäänyt sanattomaksi

Rosanna Kulju

Toni Tervo

Miss Helsinki -kisaa luotsaava Rosanna Kulju on työskennellyt pitkään myös ravintola-alalla. Hän on ansainnut elantoaan muun muassa tarjoilijana, baarimikkona ja erilaisten tilaisuuksien emäntänä. 

Kulju kirjoittaa nyt blogissaan räväkästi ravintola-alan työkokemuksistaan ja pyrkii herättämään keskustelua asiakaspalvelutyön arvostuksesta ja ihmisten kohtelusta.

Vuonna 2015 Helsingin kauneimmaksi kruunattu Kulju tuo esiin ikävänä esimerkkinä tänä vuonna sattuneen kohtaamisen parikymppisen insinöörimiehen kanssa. Baaritiskille tullut asiakas kysyi häneltä:

–  'Sä kun oot missi niin etkö oikeasti löytänyt mitään parempaa duunia kun tämmösen paskaduunin?’

Ilkeästä kommentista seurasi kiusallinen tilanne. Sanattomaksi Kulju ei kuitenkaan jäänyt.

–  Hämmennyin tästä lauseesta aivan todella paljon. Kysyin kuitenkin, mitä työtä hän tekee ja hän kertoi olevansa insinööri. Siihen vaan totesin, että jos olet oikeasti korkeasti koulutettu ja minä olen tyhmä joka tekee tämmöstä ala-arvoista paskaa niin eikös sinun pitäisi olla sitten se fiksumpi jolla on paremmat käytöstavat etkä heittäisi mitään tuollaista kenellekään. Tilanne loppui siihen, kun tiskin kaikki muut asiakkaat antoivat tälle kundille löylyä, Kulju kirjoittaa blogissaan.

Vastaavia ikäviä asiakaskohtaamisia on sattunut uralla aiemminkin. 

–  Vaikka ’asiakas on aina oikeassa’ niin se ei tarkoita, että sinua saadaan kohdella huonosti tai että sinulle saisi olla ilkeä tai töykeä, Kulju muistuttaa.

Törkeyksiäkin pian 27 vuotta täyttävä kaunotar on joutunut työssään sietämään. 

– Kun tämä #metoo kampanja tuli mietin että jos jokaisesta kerrasta kun minua on joko puristeltu tai suoraan ehdoteltu törkeyksiä olisin tehnyt päivityksen niin minulla ei paljoa muita päivityksiä olisi. 

Näihin tilanteisiin Kuljulla on jämäkkä ohje.

–  Olen oppinut seisomaan selkä suorassa miesten edessä jotka ovat tytötelleet, sekä ehdotellut kaikenlaista kovaan ääneen. Olen oppinut, että mikään muu ei tuossa vaiheessa auta kun auktoriteetti ja tiukkana pysyminen jotta saat asiallista kohtelua, Kulju neuvoo blogissaan.

Lähde: Rosanna Kuljun blogi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Rosanna Kuljulta kipeä erotilitys: ”En usko enää aitoon rakkauteen”29.6.2018 04.10
Rosanna Kulju ja Malis Penttilä tanssivat villisti yökerhossa suomalaisyhtyeen kanssa – katso Lokkun uusi video29.5.2018 22.50
Rosanna Kulju avautuu karuista alusvaatekuvauksista – "Minua painostettiin tekemään asioita, joita en halunnut"9.4.2018 06.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat