Puheenaihe

Raskaana olevien naisten terveydestä löydettiin hengenvaarallinen trendi – tutkijat huolissaan

Kuvituskuva

Arkisto

Naisten riski saada sydänkohtaus raskauden tai synnytyksen aikana tai jopa kaksi kuukautta synnytyksen jälkeen, on noussut 25 prosenttia viimeisten 12 vuoden aikana, paljastaa UPI:n uutisoima tutkimus.

New Yorkin yliopistossa analysoitiin tietoja yli 49 miljoonasta synnytyksestä vuosilta 2002–2014. Tutkijat totesivat, että sydänkohtauksia esiintyi yhdellä naisella 12 400:sta. Sydäninfarktin tai sydänkohtauksen määrät nousivat 7,1:stä 9,5:een 100 000:ta raskautta kohden kyseisellä ajanjaksolla.

1 061 sydänkohtausta tapahtui synnytyksen aikana. 922 naista hakeutui sairaalaan sydäninfarktin takia ennen synnytystä. Synnytyksen jälkeisiä sydänkohtauksia raportoitiin 2 390 sydänkohtausta.

– Analyysimme on tärkeä muistutus siitä, kuinka stressaavaa raskaus voi olla naisen keholle ja sydämelle. Se aiheuttaa paljon fysiologisia muutoksia ja mahdollisesti paljastaa riskitekijöitä, jotka voivat johtaa sydänkohtaukseen, selittää tutkija Sripal Bangalore.

Tutkijat uskovat riskin kasvaneen muun muassa siksi, että yhä useammat naiset hankkivat lapsia myöhemmällä iällä. Lisäksi liikalihavuus ja diabetes ovat lisääntyneet raskaana olevien naisten keskuudessa.

Tutkimustulokset julkaistiin keskiviikkona Mayo Clinic Proceedings -lehdessä.

Lähde: UPI

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tulikohan tulos selväksi? Nainen teki 400 raskaustestiä raskauden aikana – useita päivässä24.5.2018 20.30
Lisäravinteiden haittavaikutuksista uutta tietoa – yhteiskäyttö voi aiheuttaa varomattomalle jopa vahinkoraskauden1.5.2018 20.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat