Puheenaihe

Jos älypuhelin kastuu, älä missään nimessä tee näin – tuhoat todennäköisesti puhelimesi

Älypuhelimen kastuessa on tärkeää tietää miten toimitaan.

Ella Kajaste

Kesäisin varsinkin mökeillä ja veden äärellä monelle tulee ikävä tilanne eteen: älypuhelin luiskahtaa taskusta veteen.

Tässä vaiheessa todennäköisesti iskee paniikki. Mitä tehdä kastuneelle puhelimelle?

Puhelinhuoltoihin erikoistunut iTapsa -ketju on julkaissut ohjeet tällaisen tilanteen varalle. Ketjun toimitusjohtaja Niklas Koponen paljastaa välittömät toimet, mitä tulee tehdä, kun puhelin on kastunut. Tärkeämpää on kuitenkin seuraavien neuvojen mukaan se, mitä ei tule missään nimessä tehdä puhelimelle, joka on kastunut.

Kun älypuhelin kastuu:

1. Älä käytä laitetta ja sammuta laite samantien.

 

2. Siirrä puhelin kuivaan paikkaan. Jos saatavilla on esimerkiksi silica-geelipusseja, käytä niitä. Jos veneessä on mukana esimerkiksi minigrip-pusseja, niitäkin voi käyttää.

 

3. Älä lataa laitetta äläkä yritä käynnistää sitä.

 

4. Toimita laite huoltoon.

 

Tärkeää siis on, että laitetta ei kosteusvaurion jälkeen ladata tai käytetä. Sellainen laite, jota ei ole kastumisen jälkeen käytetty, saadaan noin 70-80 prosentin todennäköisyydellä korjattua. Mikäli laitetta on kastumisen jälkeen ladattu, on korjauksen onnistumisen todennäköisyys noin 50 prosenttia.

Kopononen kehottaa myös pitämään ajantasaisen varmuuskopion laitteesta. Näin et pahimmassa tapauksessa menetä tärkeitä valokuvia ja tiedostoja.

Jos älypuhelin saa vain muutamia vesiroiskeita päälleen, ei hätä ole suuri. Tällöin Koponen opastaa puhelinten käyttäjiä kuivaamaan luurin ja siirtämään sen kuivaan, suojattuun paikkaan. Mikäli puhelin selkeästi kastuu, kannattaa puhelimen käyttö lopettaa aina välittömästi ja toimittaa se huoltoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Samsungin älypuhelimissa havaittu kiusallinen ongelma5.7.2018 21.45
Puhelinvalmistajat ja kuluttajariitalautakunta eri linjoilla – IS: Näin kauan älypuhelimen pitää kestää4.7.2018 04.45
Lehti: Whatsapp aikoo julkaista uuden päivityksen Android-puhelimiin – toteutuessaan voi aiheuttaa kiusallisia tilanteita11.4.2018 16.23
Facebook menettää käyttäjiä kiihtyvää tahtia – tässä on nyt suosituin somepalvelu4.6.2018 21.47
Facebookin pikaviestipalvelu saa huippuärsyttävän ominaisuuden – Nyt puhelin kannattaa viimeistään laittaa äänettömälle29.6.2018 05.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat