Puheenaihe

Merkitseekö kuskin suomalaisuus vai raha enemmän taksia valitessa? – Näin suomalaiset vastasivat

Lähitaksi selvitti suomalaisten taksinkäyttöä kyselyllä.

Suomalainen valitsee taksikyytinsä turvallisuuden perusteella.

Toni Forssell

Suomalaisten mielestä turvallisuus on tärkein ominaisuus taksikyytiä valittaessa.

Lähitaksin kyselyyn vastanneista naisista peräti 70 prosenttia kertoi valitsevansa taksin kyydin turvallisuuden perusteella. Miehistä puolet rankkasi turvallisuuden tärkeimmäksi.

Lähes yhtä tärkeäksi nousi kyydin edullinen hinta. Hieman yli puolet vastaajista piti edullisuutta ratkaisevana taksikyytiä valittaessa.

Kuljettajan kielitaito tai auton siisteys eivät nousseet kyselytuloksissa kovinkaan korkealle. 17 prosenttia vastanneista valitsee vain suomea puhuvan kuljettajan ja vain joka kymmenes valitsee ainoastaan taksipalveluun sopivan siistin auton.

Kielitaitoa merkittävämmäksi nousee kuskin ammattimaisuus. Puolet suomalaisista odottaa kuljettajan olevan ammattilainen.

Taksikyyti on suomalaisille edelleen harvinaista hupia. Kyselyyn vastanneista 1000 henkilöstä lähes puolet kertoi käyttävänsä taksia harvemmin kuin kerran kuussa ja kolmannes harvemmin kuin kerran vuodessa.

– Taksia käytetään edelleen harkiten. Yleisimmät yksityisajot ovat baarista kotiin, käydään lääkärissä tai sitten lomalla perhe lähtee suoraan lentoasemalle ja satamiin. Taksi on suomalaisen mielessä silloin, kun sitä todella tarvitaan. Nuoremmat ovat aina olleet hanakampia taksin käyttäjiä, Lähitaksin toimitusjohtaja Juha Pentikäinen kertoo tiedotteessa.

Suurin osa taksikyydeistä tilataan yhä soittamalla tilausnumeroon. Yli puolet suomalaisista tilaa auton keskuksen kautta. Puhelimella tilaaminen on luontevin tapa etenkin yli 65-vuotiaille.

Toiseksi suosituin tapa on soittaa suoraan tutulle taksikuljettajalle.

Mobiilisovellukset ovat vasta kolmannella sijalla. Vain joka kymmenes vastaajista käyttää applikaatioita taksin tilaamiseen.

Sovellusten suosio on noussut etenkin 25–35-vuotiaiden keskuudessa, mutta vanhemmat ikäryhmät luottavat vielä perinteisiin keinoihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Tolpalla sanottiin, että tästäkin jonosta joka toinen kuski lopettaa" – IS: taksipomo lyttää hanskat tiskiin -puheet10.6.2018 04.45
Suosittu suomalainen panimoravintola sai tarpeekseen Suomen verottajasta ja byrokratiasta – laajensi Berliiniin24.7.2018 04.15
Suomalaisnaisen pankkitili alkoi yhtäkkiä tyhjentyä silmien edessä – Pankin vastaus hätääntyneelle tyrmistyttää24.7.2018 04.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat