Viihde

Jäätelömyyjät kertovat: tässä ovat tämän kesän suosikkimaut

Järvenpään Rantapuistossa voi nauttia kesän uutuusjäätelöitä.

Suvi Laihonen

Jäätelön syöminen ulkona on yksi varmimmista kesän merkeistä. Tänä kesänä pitkien helteiden ansiosta jäätelön menekki on ollut suurta. Iltamakasiinin sisarlehti Keski-Uusimaa kävi vertailemassa lähialueen jäätelötarjontaa.

– Kesän suosikkimaku on varmaankin ollut uusi Dumle-jäätelö, kertoo Järvenpään Rantapuistossa sijaitsevan Pingviinin jäätelökioskin myyjä Silja Mäki.

Valikoima onkin hyvin laaja, tutusta vanhanajan vaniljasta uusiin vegaanijäätelöihin. Myös koiratkin on huomioitu.

– Koirille on tehty oma koirapehmis, jotta voi ottaa oman lemmikin mukaan ja mennä yhdessä nautiskelemaan jäätelöstä, Mäki mainitsee.

Keravan Keskuskadulla on Ingmanin jäätelökioski, joka on myös ollut suosittu tänä kesänä.

– Suosituin jäätelö tänä kesänä on ollut mangomeloni, ja se onkin sellainen all-time-favourite, Keravan jäätelökioskin myyjä Paula Mikkonen kertoo.

– En kyllä yhtään ihmettele sen suosiota, koska pidän itsekin paljon perinteisistä mauista, hän jatkaa. Ingmaninkin valikoimasta löytyy vegaaninen vaihtoehto. Myös Hyrylässä on Ingmanin jäätelökioski.

– Täällä ovat parhaiten menneet kaupaksi kesän uutuudet: mansikka- ja suklaaoreojäätelöt, kertoo Hyrylän jäätelökioskin myyjä Jenna Saarela.

Jotkut pitävät perinteisistä jäätelöistä, jotkut taas haluavat kokeilla joka kesä jotain uutta. Onneksi jäätelöitä on nykyään joka lähtöön.

Paikkana Järvenpään Rantapuisto on tällä hetkellä hieman ikävä, koska vieressä on työmaa Rantapuiston uudistamisen vuoksi. Hyrylän jäätelökioski taas on rauhallisessa miljöössä Hyrylän torilla. Keravan keskuskadun jäätelökioski taas on keskellä Keravan keskustaa, joten paikka ei ole se rauhallisin. Toisaalta jäätelölle on helppoa ja nopeaa poiketa, missä välissä tahansa.

Jäätelön syömisellä kesällä on jo pitkät perinteet, eikä loppujen lopuksi sillä missä sen syö ole niin paljoa väliä. Jäätelöhetki on jokaisen rentoutumishetki, jolloin ei tarvitse ajatella töitä tai koulua. Se on hetki, jonka voi viettää ystävien kanssa, tai yksin. Jäätelö on kesän helmi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat