Viihde

Anni, 30, näytti alusvaatekuvallaan kuinka rajut somen reaktiot ovat – "Toisen mielestä pullukka, toisen mielestä hyvät muodot"

Anni Vallius muistuttaa, että sosiaalisessa mediassa kaikki ei ole aina sitä miltä näyttää.

Janica Grönqvist

Fitnessmalli ja personal trainer Anni Vallius tekee työkseen paljon työtä sosiaalisen median kanssa ja siellä hän näkee jatkuvasti kuinka ihmiset antavat elämästään vain sen kiillotetun kuvan ulospäin.

Vallius halusi omalla esimerkillään havainnollistaa kuinka helppoa itsestään on antaa täysin erilaiset vaikutelmat. Hän julkaisi Instagramissa alusvaatekuvat, joiden ottamisen välillä oli vain muutama sekunti.

Naisen mukaan reaktiot vastaaviin kuviin voivat olla todella erilaiset.

– Ensimmäisen mielestä muotoja on juuri siellä missä pitää. Toisen mielestä olen liian pullukka. Kolmas ihmettelee, että miten voin sanoa itseäni muodokkaaksi, kun muotoja hänen mielestään ei ole, Vallius toteaa.

– Olen huomannut, että saatan saada saman viikon aikana otettuihin kuviin täysin erilaiset reaktiot. Toisessa kuvassa kysellään sen perään olenko laihtunut tai toisessa kuvassa kysellään olenko lihonut vaikka paino ei olisi heilahtanut grammaakaan. Se minkälaisessa asennossa poseeraa, mistä kulmasta kuva on otettu, kuinka paljon kuvaa on muokattu, miten on pukeutunut, onko päälle läiskitty itseruskettavaa tai kilo pakkelia naamaan, vaikuttaa kuvien takana kuin yö ja päivä, vaikka kuva olisi otettu saman minuutin sisällä.

Katso Valliuksen kuva tästä

Hän ei kuitenkaan halua suoraan tyrmätä edullisten kuvakulmien hakemista. Kohtuus kuitenkin kaikessa.

– Kyse ei ole mielestäni huijauksesta vaan siitä kuinka paljon esimerkiksi vain kuvakulmalla tai asennolla voi vaikuttaa siihen miltä kuva näyttää ja uskon, että moni laittaa Instagramiin ne kuvat joissa näyttää mahdollisimman hyvältä. Tämä taas luo usein someilluusiota, että ”kaikki näyttävät täydellisiltä, miksi en minäkin” ja näin moni helposti vertaa itseään muihin. Mielestäni ei ole huono asia laittaa itsestään kauniita kuvia sosiaaliseen mediaan, mutta on myös tärkeää näyttää etenkin nuoremmille, että kaikki ei aina ole sitä miltä se näyttää.

Vallius on julkisuudessa tullut tunnetuksi kehopositiivisuusaatteen edistäjänä. Tiivistettynä kehopositiivisuudessa on kyse siitä, että jokainen saa olla onnellinen omassa kropassaan ilman ulkopuolelta tulevia paineita.

Aatetta on monesti julkisuudessa kritisoitu "lihavuuden ihannoinnista". Termi saa Valliuksen näkemään punaista.

– On mielestäni erittäin harmillista, että jotkut liittävät edelleen kehopositiivisuuden lihavuuden ihannointiin. Kehopositiivisuus ei tarkoita minulle tyytyväisyyttä epäterveellisiin elämäntapoihin. Se ei ole aate joka sokeuttaa ja kieltää todelliset terveysriskit kuten korkean verenpaineen tai diabeteksen. Se ei myöskään tarkoita että laihemmat ja tiukaksi treenatut eivät olisi kehopositiivisia.

– Kyse on asenteesta, joka antaa voimaa ja itseluottamusta elämään ja sen haasteisiin. Olen urani aikana nähnyt liian usein ihmisten yrittävän muutosta negaation ja itseinhon kautta. Se ei pidemmän päälle koskaan toimi. Tämä asenne on minulle kaikki kaikessa ja haluan jakaa sitä myös teille, jotta voimme keskittyä kovasti pelättyjen muhkuroiden sijaan olennaiseen, eli kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Vallius on ilokseen huomannut, että kehopositiivisuudesta puhuminen on saanut sosiaalisessa mediassa jo aikaan muutosta.

– Se on vaikuttanut positiivisesti jopa siihen miten minä katson ja kommentoin muiden kuvia sekä omia kuviani. Lähes kaikki kommentit jotka tulevat suoraan omiin sosiaalisen median kanaviini ovat positiivisia ja kannustavia. Saan paljon viestejä nuorilta, sekä myös vanhemmilta naisilta, jotka kertovat kuinka ovat he saavat inspiraatiota kuvistani ja kirjoituksistani. Olen saanut vastaavia viestejä myös muutamalta mieheltä.

– Tälläkin viikolla sain viestiä nuorelta naiselta jossa hän kertoi, että tämä on ensimmäinen kesä aikuisiällä, kun hän kehtaa käyttää lyhyitä shortseja ja pikku bikineitä ja lisäsi vielä loppuun ”koska mä voin!”. Mielestäni on aivan mahtavaa, että sillä työllä mitä teen, on näin positiivisia vaikutuksia!

Kuva: Saara Taussi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tiktakin Petra paljastaa timmin kuntonsa salaisuuden – teräsnainen kyykkää takakyykkyä jopa 100 kiloa11.6.2018 04.10
Ex-missi Shirly Karvinen treenasi itsensä ihan jäätävän timmiin kuntoon – jopa kahdet treenit päivässä6.6.2018 04.00
Janni Hussi poseeraa valkoisissa bikineissä: "Teininä sain kommenttia mun ”paksuista” reisistä"24.10.2017 12.08
Elinan ja Annin sähköposti täyttyi huolestuttavista viesteistä – siitä lähti idea, jolla kaksikko auttaa naisia rakastamaan itseään29.5.2018 19.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat