Puheenaihe

Lemmikkikäärmen hyökkäyksen kohteeksi joutuneen toiminta saa tyrmäyksen – "Omistaja on ollut hyvin ajattelematon ja tietämätön"

Myrkyttömän käärmeen puraisu ei ole vaarallinen.

Kuvituskuva.

Anne Koski

Iltamaksiini kertoi tänään STT uutisoimasta lemmikkikäärmeestä, joka puri omistajaansa ja alkoi kietoutua tämän käden ympärille Espoon Kiltakalliossa. Uutiseen haastatellun paloesimies Jaakko Väätäisen mukaan lemmikin omistaja oli käsitellyt aiemmin asunnossa olleita rottia ja unohtanut sen jälkeen pestä kätensä.

Suomen herpetologisen yhdistyksen puheenjohtaja Johanna Raulio on uutisesta ja käärmeen omistajan käytöksestä ihmeissään. Yhdistys on erikoistunut matelijoihin.

Raulio huomauttaa, että on täysin tavallista, että myrkytön käärme saattaa puraista omistajaansa ruokintatilanteessa. Hän vertaa käärmeen näykkäisyä jyrsijän puraisuun, tosin se on vieläkin vaarattomampi. Viljakäärme ei hänen mukaan pystyisi todennäköisesti tukehduttamaan edes hiirtä, saati sitten ihmistä.

– Omistaja on ollut hyvin ajattelematon ja tietämätön. Turhaa pelastuslaitoksen häirintää ja toivottavasti kukaan ei ole kuollut sen takia, että he ovat olleet väärässä paikassa, Raulio lataa.

Yhdistyksen puheenjohtajan mukaan myrkyllisten käärmeiden käsittely vaatii jo enemmän huolellisuutta, mutta vastaavia tapauksia tai käärmeen karkaamisia ei Raulion mukaan myrkyllisten käärmeiden kanssa ole tullut vastaan. Hän huomauttaa, että lemmikkikäärmeiden määrä ei viime vuosina ole kasvanut erityisemmin, mutta uutisointi niistä sen sijaan on lisääntynyt.

– Matelijoiden kanssa on sama juttu kuin muidenkin lemmikkien kohdalla, niitä otetaan välillä hetken mielijohteesta. Nyt kun on lämmintä ja tuuletetaan enemmän niin se lisää myös karkulaisten määrää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

IS/STT: Lemmikkikäärme luuli omistajaansa ruuaksi – hyökkäsi kimppuun ja puristui ympärille, kunnes pelastus saapui30.7.2018 14.45
Australiasta löytyi uusi myrkkykäärmelaji17.7.2018 21.45
Tutkimus: suomalaiset pelkäävät käärmeitä ja oksentamista29.6.2016 08.57

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat