Viihde

Jenna Toppari, 26, on täysin luomu – joogaa harrastava eloveenamissi vannoo luonnollisen kauneuden nimiin

Miss Eloweena Jenna Toppari liputtaa luonnonkauneuden puolesta.

Mainosstudio Sanna H

Jenna Topparille, 26, luonnollisuus on aikuisiällä noussut yhä suurempaan rooliin.

Vesijetteilyä, puutarhanhoitoa, joogaa ja käsitöitä harrastava nainen on onnellisimmillaan rauhassa luonnon helmassa koiransa kanssa,

– Viihdyn vapaa-ajalla puuhaillen koirani kanssa sekä kotipaikassani, siellä on oma ranta ja rantasauna, sekä kasvimaa ja kasvihuone joihin olemme itse kasvattaneet kaikkea, Toppari kertoo iloisesti.

Torniosta kotoisin olevaa naista kuitenkin mietityttänyt nykypäivänä kauneusihanne, jossa monesti painostetaan muokkaamaan omaa itseään. Ajatusmaailma on vieras naiselle, joka aina ei käytä edes meikkiä.

– Luonnollisuus merkitsee minulle aitoa rehellistä itseään sekä itsensä hyväksymistä sellaisena kun on, hyviä puoliaan voi kyllä mielestäni korostaa ja itsekin käytän esimerkiksi meikkiä kun siltä tuntuu, mutta monesti kauneutta lähdetään rakentamaan todella pitkälle kaikella ylimääräisellä. Toivon että luonnollisuutta aletaan myös pikkuhiljaa arvostamaan enemmän, eikä itsensä muokkaaminen olisi niin arkipäivää.

– Sosiaalinen media lisää ulkonäköpaineita ja uskoakseni suurin osa meistä on tuntenut paineita ulkonäöstään. Niin olen itsekin. Mutta olen onnekas että en ole teini-iässä tänä aikana, koska silloin imee itseensä herkemmin vaikutteita muista, ja vasta ehkä etsii omaa itseään. Pitää muistaa että sosiaalisessa mediassa suurin osa on melko siloteltua eikä useinkaan täysin aitoa. Kannattaa mieluummin katsoa ihmisiä ihan tavallisessa arjessa. Minua ei ole ikinä painostettu muokkaamaan ulkonäköäni, enkä ole kokenut siihen myöskään tarvetta.

Muun muassa näitä asioita Toppari pohti päättäessään osallistua Henna Peltosen järjestämään Miss Eloweena -kilpailuun. Lehdistössä "luomumissikilpailuksi" ristityn kilpailun lähtökohtana oli juuri luonnonkauneus eikä kilpailijoilla saanut olla mitään lisättyä.

– Osallistuin, koska kilpailun arvot kohtaavat omieni kanssa, ja pystyn seisomaan täysin niiden takana. Haluan myös kannustaa Ihan jokaista tavoittelemaan omia unelmiaan. Uskalla unelmoida, sillä mikään unelma ei ole sinulle liian suuri.

Toppari päätyi lopulta voittamaan heinäkuussa järjestetyn kilpailun ja lähtee pian edustamaan Suomea kansainväliseen kauneuskilpailuun Italiaan.

– Voitto merkitsi minulle todella paljon koska olin voittanut paljon omia pelkojani ja tunsin tehneeni parhaani ja olemalla täysin oma itseni. On myös kunnia edustaa tätä titteliä ja pääsen sen myötä edustamaan hyviä arvoja sekä tekemään asioita joista nautin ja puhumaan asioista jotka ovat itselleni tärkeitä.

Tittelinsä myötä Toppari toivoo pääsevänsä puhumaan julkisuudessa luonnollisuuden puolesta käyttämällä tämän haastattelun kaltaisia väyliä hyväkseen. Hän tarjoaakin neuvon ulkonäköpaineista kärsivälle.

– Neuvoisin näkemään omat hyvät puolet, sekä olemaan armollisempi itseään kohtaan, olemme yleensä itse kaikkein kriittisimpiä itsellemme. Ei myöskään kannata lähteä vertaamaan itseään toisiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Anni, 30, näytti alusvaatekuvallaan kuinka rajut somen reaktiot ovat – "Toisen mielestä pullukka, toisen mielestä hyvät muodot"31.7.2018 03.50
Miss Helsinki Janna-Juulia pääsi näyttämään erilaista naiseutta – "minulla ei ole rintoja ja olen 160 senttiä pitkä, mutta tässä sitä ollaan"1.8.2018 03.50
Suomessa on jälleen uusi missi – valokuvauksellinen Nadja Ibrahimi haluaa valloittaa mallimaailman31.7.2018 04.15
Missi-Michaela muistelee Jaajo Linnonmaan villiä 40 v. synttäriristeilyä – jatkoilta levisi video, jota on katsottu jo yli 70 000 kertaa1.6.2018 04.10
Ex-missi Shirly Karvinen treenasi itsensä ihan jäätävän timmiin kuntoon – jopa kahdet treenit päivässä6.6.2018 04.00
Missi Michaela paljastaa törkeimmän hänestä kerrotun huhun ja kuinka se oikeasti meni –"Ei todellakaan pitänyt paikkaansa"8.7.2018 04.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat