Viihde

Meteorologeilta todella harvinainen "kolmoisvaroitus" – Nämä sääilmiöt uhkaavat Suomea tänään

Tänään on tulossa rankkoja paikallisia sadekuuroja.

Jussi Vehkasalo

Ilmatieteen laitos varoittaa tänään tulevista paikallisista rajuista sadekuuroista. Kello 13 ja 20 välillä voi sataa rankasti, jopa yli 20 millimetriä tunnin aikana. Varoitus on annettu kaikkialle Oulusta etelään.

Päivystävän meteorologin Eetu Rimon mukaan varoitus on laaja, sillä on hyvin vaikea ennustaa, minne ukkoskuurot ja sadekuurot osuvat. Lahdessa nähtiin eilen keskiviikkona ukkoskuuro, jonka vuoksi kaupungin keskusta tulvi rajusti.

– Periaatteessa Lahden kaltainen tilanne on mahdollinen muuallakin. Kuurot ovat kuitenkin suhteellisen yksittäisiä, Rimo kertoo.

Rimon mukaan sadetilanteessa tai varoituksen laajuudessa ei ole mitään erityisen poikkeavaa. Ilmatieteen laitos on antanut laajan varoituksen "varman päälle", sillä sateiden sijainti on vielä hämärän peitossa. Todennäköisin paikka ukkos- ja sadekuuroille on Pohjanmaa.

Sen sijaan harvinaisempaa on, että samana päivänä on voimassa sadevaroituksen lisäksi myös metsäpalovaroitus ja hellevaroitus. Jotain tilanteesta kertoo, että Ilmatieteen laitoksen nettisivuilla olevalle varoituskartalle mahtuu kerrallaan näkyviin vain kaksi varoitussymbolia. Nyt olisi tarvetta kolmannelle.

Lämpötila pysyy tänään eteläisessä Suomessa 30 asteen tuntumassa, kuten edellisinä viikkoina. Pohjois-Suomessa lämpötila on noin 27 astetta.

Huomenna perjantaina saattaa olla viimeinen lähes 30 asteen päivä pitkään aikaan, sillä lauantaina ja sunnuntaina lämpötilat putoavat koko Suomessa 20–25 asteeseen. Sekä Ilmatieteen laitos että Foreca ennustavat maanantaille epävakaata säätä. Rimon mukaan on hyvin vaikea ennustaa sinne asti, minne mahdolliset sateet tulevat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Alkaako helle jo ärsyttää? Nyt tuli sääennustus, jota olet odottanut31.7.2018 04.00
Käytätkö puhelintasi auringossa? Asiantuntija kertoo, missä tilanteessa helle voi vahingoittaa älypuhelinta pysyvästi27.7.2018 04.45
Jos älypuhelin kastuu, älä missään nimessä tee näin – tuhoat todennäköisesti puhelimesi23.7.2018 04.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat