Viihde

Suomalaisesta tv-sensaatiosta puhutaan jo Afrikassa asti – Pihla Viitalan tähtihetken näkevät pian miljoonat

Pihla Viitala Karppi-sarjan Suomen lehdistötilaisuudessa viime maaliskuussa.

Toni Tervo

Suomalaisesta Karppi-etsiväsarjasta saattaa pian tulla yksi maamme historian menestyneimmistä sarjoista.

Useat suomalaiset mediat, kuten esimerkiksi Yle, kertoivat tällä viikolla Pihla Viitalan ja Lauri Tilkasen tähdittämän sarjan myymisestä maailmanlaajuiseen Netflix-palveluun. Karppi saa Netflixissä ensi-iltansa 23. elokuuta.

Sarja on alkanut kerätä maailmalla huomiota, sillä sitä on alettu nostaa erilaisten nettisivujen katso nämä sarjat -listoilla. Ehkä kaukaisin esimerkki tästä on Länsi-Afrikassa sijaitsevassa Ghanassa ilmestyvä verkkomedia Business Ghana, joka on julkaissut sivuillaan yhdeksän kiinnostavan tulevan sarjan esittelyn.

Sijalla yhdeksän on Karppi, jota lehti kuvailee sanoilla: "luulitteko Nordic Noirin kuolleen Silta-sarjan myötä? Miettikääpä uudestaan, sillä suomalainen rikosdraama saa pian maailman ensi-iltansa".

Karpin tuottaja Riina Hyytiä Dionysos Filmistä kommentoi Ylelle kyseessä olevan merkittävä askel suomalaiselle televisiolle.

– Tämä on merkittävä juttu, että kotimainen tuotanto leviää maailmalle. Suomi on nyt samalla viivalla muiden kanssa ja on maailmanlaajuisesti varteenotettava peluri. Tämä tieto helpottaa myös muiden kotimaisten tekijöiden elämää, että Suomi ei ole enää sarjojen takapajula.

Yle kertoo myös, että Karpista on tekeillä toinen tuotantokausi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Yle: Julkkisnäyttelijät syyttävät Aku Louhimiestä: – Pihla Viitala ja Matleena Kuusniemi kertovat alistamisesta ja nöyryytyksestä19.3.2018 08.20
Pihla Viitala tutkii tuulivoima-alueella tapahtuvaa murhaa – Suomesta tulee jälleen uusi rikossarja18.11.2016 09.29
Nyt Madonnakin tempautui mukaan suomalaiseen sensaatioon – vieläpä laulaen: katso video30.5.2016 13.06

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat