Viihde

Suosittu helsinkiläinen rock-baari muutettiin salassa täysin toisenlaiseksi – kanta-asiakkaiden leuka loksahti ja sisällä soi Elastinen

Tältä näytti Bar Bäkkäri viime elokuussa.

Tuula Kukkonen

Helsinkiläisessä Bar Bäkkärissä viime aikoina asioineet ovat todennäköisesti huomanneet, että baarin tunnelma on muuttunut merkittävästi.

Aiemmin vahvasti rock-vetoinen baari on luonut nahkansa sekä ulkoisesti, että sisällöllisesti. Sisustus on aiempaa vaaleampaa sekä trendikkäämpää ja soittolistoilla ei soi enää pelkästään rock- ja hevimusiikki.

Bäkkäriä hallinnoivan Night people groupin toimitusjohtaja Antti Raunio kertoo, että kimmoke muutokseen lähti keskusteluista asiakkaiden kanssa.

– Juttelin paljon rokkareiden kanssa ja kävi ilmi, että hekään eivät aina viihdy pääkalloja täynnä olevassa pimeässä luolassa. Päätimme siis uusia sisustusta vähän enemmän ja hiukan pois sellaisesta väkisin tehdystä teennäisestä "rock-meiningistä".

Raunion mukaan uudistukset ovat kuitenkin myös paljon muuta kuin pelkkää seinämaalia ja uudet sohvat. Bäkkäristä on tehty moderni street bar.

– Isoimpia uudistuksia on tapas-annosten mukaan tuominen sekä drinkkien lisääminen entistä enemmän valikoimaan. Musiikillisesti olemme nykyään enemmän laidasta laitaan musiikkia soittava paikka. Ei ole enää sellaista yhtä kirjoa. Itse istuin siellä eilen nelisen tuntia ja kuulin niin klassista rockia kuin Elastistakin.

Bäkkärin uudistus tapahtui melko salassa, eikä siitä juurikaan tiedotettu mihinkään. Ravintola ei järjestänyt myöskään mitään uusia avajaisia.

Raunion mukaan entiset kanta-asiakkaat olivatkin aluksi melko ihmeissään.

– Olisi hienoa, jos olisi ollut videokamera, kun ensimmäiset asiakkaat tulivat sisään. Kyllä siinä olivat hiukan huuli pyöreänä, että mitäs nyt. Mutta sen jälkeen kommentti olikin jo, että tämähän on ihan kiva. Pääosin olen saanut enemmän positiivista kuin negatiivista palautetta. Aina tässä maailmassa kuitenkin riittää muutosvastarintaisia ihmisiä.

– Omasta mielestäni tämä on tällä tavalla pirun paljon raikkaampi. Ja sijainniltaan sopii todella hyvin street bariksi.

Ravintoloitsija korostaa, että uudistuksen tarkoitus ei ole ajaa hevareita ja rokkareita pois Bäkkäriltä.

– Päinvastoin. Toivotan kaikki vanhat kanta-asiakkaat todella lämpimin mielin tervetulleiksi.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Baarit epätoivoisia – nuorten uudet juomatavat aiheuttamassa mittavia tappioita8.6.2018 04.45
Uusi alkoholilaki vaikutti: asiakkaita raivostuttanut kielto jäi historiaan terasseilla – ravintolat tarttuivat tilaisuuteen24.5.2018 04.30
Ohikulkija hämmästyi alkoholikieltoa terassilla –  joutuuko suosikkiravintola taas byrokratian uhriksi?20.5.2018 04.00
Uusi kattobaari terasseineen avasi Helsinkiin – aurinko paistaa iltakahdeksaan asti17.5.2018 05.00
Marko, 29, sai tarpeekseen Suomesta ja osti pelkän menolipun Thaimaahan – nauttii nyt olutta kattobaareissa ja nauttii lämmöstä pienellä vuokralla12.6.2018 04.00
0,275 litraa siideriä maksaa jopa 8,50 euroa: selvitimme juomien hintaa terasseilla – "Tässä maksetaan myös maisemasta"9.6.2018 04.13
Suomalaista Kossua ei saa pian sanoa suomalaiseksi? – Nyt tuli varoittava esimerkki Virosta30.10.2017 20.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat