Viihde

Dannylle 10 000 euron kunnianosoitus – legendaariselta muusikolta haikea viesti yleisölleen

Danny palkittiin viimein Iskelmä-Finlandialla.

Toni Tervo

Tämän vuoden Iskelmä-Finlandia -palkinto on myönnetty suomalaisen iskelmämusiikin pioneerille Dannylle.

Tunnustus kevyen musiikin eteen tehdystä työstä on arvoltaan 10 000 euroa ja sen myöntää vuosittain Nokian kaupunki. Palkinto myönnettiin 17. kerran ja sen ojensivat Nokian kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jari Haapaniemi ja Iskelmä-Finlandia -asiantuntijaraadin puheenjohtaja Turkka Mali Tapsan Tahdit -tapahtuman avajaisissa torstaina.

– Tällä kertaa palkinnon saa mies, joka tavallaan aloitti koko iskelmä- ja show-kulttuurin Suomessa. Mies, joka on kokenut nuorten ihailijoitten hysterian, varttuneemman väen suosion, levylistojen ykköspaikkoja ennätysmäärän sekä auttanut urallaan kymmeniä artisteja tietotaidollaan. Mies, joka sympaattisuudellaan ja esimerkillisellä jämptiydellään on todellakin tämän Iskelmä-Finlandiansa ansainnut, kommentoi Turkka Mali.

Danny kertoo olevansa otettu saamastaan huomionosoituksesta

– Kiitos raadille ja Nokian kaupungille. Tämä on hieno kunnia ja kädenojennus samalla kaikille yhteistyökumppaneilleni läpi vuosikymmenten.

– Tapio Rautavaara oli aikanaan yhteistyökumppanini D-Tuotannossa. Tuotti erityistä mielihyvää kuulla, että minut palkitaan huomionosoituksella juuri täällä. Rautavaaran merkitys urheilijana ja laulujensa kautta on ollut minulle aina suuri. Hän oli aikanaan suuri suomalainen ihminen ja taiteilija.

Iskelmä Finlandia on jälleen uusi lisäsys Ilkka ”Danny” Lipsasen merkittävään palkintokokoelmaan. 18 studioalbumia julkaissut legenda on vastaanottanut urallaan yhdeksän jalometallilevyä. Lisäksi tasavallan presidentti Martti Ahtisaari myönsi Dannylle Suomen Leijonan Ritarikunnan ritarimerkin vuonna 1996. Samana vuonna hän vastaanotti Erikois-Emma -palkinnon pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työstä suomalaisen esittävän taiteen ja äänitetuotannon hyväksi. Vuonna 2002 Tasavallan Presidentti Tarja Halonen myönsi Dannylle musiikkineuvoksen arvonimen. Myös Otavamedia palkitsi hänet kuluvana vuonna elämäntyöstään.

Danny on ilmoittanut, että lokakuusta 2018 tammikuuhun 2019 ulottuva ”Viimeinen ilta Dannyn seurassa” -kiertue olisi hänen uransa viimeinen isompi kiertue.

– On haikeaa ja vaikeaa luopua tästä kaikesta. Siksi tuntuu erityisen hyvältä saada Iskelmä-Finlandia juuri nyt, viimeisen täysimittaisen kiertueen alla, iskelmälegenda kommentoi.

Iskelmä-Finlandia -voittajat

Danny (2018)

Markku Aro (2017)

Suvi Teräsniska (2016)

Pate Mustajärvi (2015)

Katri Helena (2014)

Pave Maijanen (2012)

Pepe Willberg (2011)

Laura Voutilainen (2010)

Charles Plogman (2009)

Olli Lindholm (2008)

Eino Grön (2007)

Paula Koivuniemi (2006)

Jari Sillanpää (2005)

Matti ja Teppo (2004)

Kari Tapio (2003)

Marion Rung (2002)

Antti Huovila (2001)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Arvostetaanko Dannya Suomessa tarpeeksi? – Legenda lataa pöytään kovat luvut merkityksestään musiikille13.4.2018 19.20
Upea Erika Vikman tyrmäsi tiukassa punaisessa mekossa tangomarkkinoilla – loistaa kuvissa kuin vanhanajan kaunotar14.7.2018 22.15
Seiska: Jasmin Mäntylä myöntää olleensa suhteessa Dannyn kanssa6.10.2016 09.46

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat