Puheenaihe

Suklaapatukat lähdössä kaupan kassoilta? – Yle: tilalle ehdotetaan terveellisempää vaihtoehtoa

Ylipaino lapsena johtaa useimmiten ylipainoon aikuisena.

Jussi Vehkasalo

Lasten ja nuorten ylipainosta huolissaan olevat ravitsemusterapeutti Anette Palssa ja diabeteslääkäri Timo Valle painottavat Ylen haastattelussa kauppojen vastuuta ylipainon torjunnassa.

– Kaupan kassalla ei viimeisenä olisikaan ne suklaapatukat, vaan jotain muuta järkevää ja terveellistä, Palssa sanoo Ylelle.

Koko yhteiskunnan pitäisi ottaa enemmän vastuuta asiassa. Esimerkiksi terveellisestä kouluruoasta nipistäminen tekee hallaa lapsille. Lasten ruokailutottumukset ovat pääasiassa vanhempien vastuulla, mutta kaikki vanhemmat eivät aina pysty tarjoamaan terveellistä ruokaa. Silloin yhteiskunnan pitäisi rientää apuun, uskovat Palssa ja Valle.

– Vastuuta ei voi sälyttää lapselle. Se on kauppa, elintarviketeollisuus, vanhemmat ja koulu, kaikki ovat tässä mukana, koko yhteiskunta, Valle sanoo Ylen haastattelussa.

Vallen mukaan kaupat käyvät jo nyt keskustelua, että suklaapatukoiden sijasta kaupan kassoilla olisi tarjolla jotain pientä ja terveellistä, kuten esimerkiksi pikkuporkkanoita. Näiden tarjoaminen saisi ihmiset vähintään miettimään, miksi ne ovat tarjolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Uskomaton lämmin kesä jätti jälkensä kauppojen hyllyille – "edellisvuoden varastot ja uudetkin ovat menneet"21.7.2018 04.15
Superhelle yllätti kauppiaat – näitä juomia suomalaiset hamstraavat nyt eniten20.7.2018 04.15
Onko kiloja kertynyt? – yksinkertainen narukikka paljastaa oletko lihava30.4.2018 04.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat