Viihde

Kohta Suomessa on taas järisyttävän kuuma – ja sitten säässä tapahtuu jälleen uusi käänne

Kesä jatkuu ainakin tällä viikolla. Kuvituskuva.

Jussi Vehkasalo

Viikko valkeni pääkaupunkiseudulla hieman aiempaa viileämmässä säässä. Mittarin lukemat kohoavat maanantaina "vain" 21–22 asteeseen.

Aiemmin ennustettujen sateiden ei kuitenkaan pitäisi yltää Etelä-Suomeen ainakaan alkuviikosta, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Juha Tuomala.

– Tiistaina virtaa hieman kylmempää ilmaa, mutta sään pitäisi pysyä samanlaisena kuin maanantainakin. Lisäksi tuuli on heikompaa, joten ilma saattaa tuntua hieman lämpimämmältä.

Sää lämpenee entisestään viikon puolivälin lähestyessä. Tuomalan mukaan keskiviikkona ylletään sisämaassa jo 25 asteeseen. Rannikolla paistatellaan noin 23 astetta plussan puolella.

Torstaina on luvassa vieläkin helteisempää.

– Tuuli aiheuttaa vaikeuksia ennustukselle, mutta torstai vaikuttaa helteiseltä. Lämpötilan ennustetaan olevan noin 27–28 astetta ja auringon pitäisi paistaa, Tuomala sanoo.

Lännestä saapuu perjantain aikana sade- ja ukkoskuuroja. Tuomala uskoo päivän olevan kuitenkin lämmin.

– Sadetta saattaa tulla viimeistään illalla tai yöllä, mutta lämpötilan pitäisi pysytellä melko korkeana.

Viikonlopun sää näyttää Tuomalan mukaan epävakaisemmalta ja viileämmältä. Kylmän rintaman odotetaan valuvan pääkaupunkiseudun ylle lauantaina.

Luvassa on noin 20 asteen lämpöä ja viileämpää länsivirtausta. Sunnuntai vaikuttaa Tuomalan mukaan vielä hiukan viileämmältä.

– Sadealue lähestyy sunnuntaina ja myös etelässä saattaa sataa. Tuulet voivat kuitenkin vaikuttaa ennusteeseen vielä voimakkaasti.

Moni on odottanut kuumeisesti pahimpien helteiden päättymistä. Tuomala kertoo, että ensi viikon sää näyttää ainakin vielä keskimääräistä lämpimämmältä. Tämän viikon hellelukemat eivät välttämättä jää kesän viimeisiksi.

– Uskoisin, että yli parinkymmenen asteen mennään ensi viikollakin. Tarkkoja lukemia on kuitenkin mahdoton ennustaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Käytätkö puhelintasi auringossa? Asiantuntija kertoo, missä tilanteessa helle voi vahingoittaa älypuhelinta pysyvästi27.7.2018 04.45
Jos älypuhelin kastuu, älä missään nimessä tee näin – tuhoat todennäköisesti puhelimesi23.7.2018 04.45
MTV: Suomalaisinsinööri Jorma rakensi nerokkaan tee se itse -tuulettimen helteiden varalle – "Se on absoluuttisen yksinkertaista2.8.2018 04.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat