Viihde

Suomalainen Reino, oli golfaamassa kun kettu ilmestyi ja sotki koko pelin – "Ei kai se nyt vaan..."

Reino Myllymäki sai valokuvan varkaasta itse teossa.

Reino Myllymäki

Golfaajien kannattaa olla valppaina, sillä Tuusulan Golfklubin kentän reunamilla olevissa pusikoissa saattaa piileskellä ovelia pallovoroja.

Asiasta tietää Reino Myllymäki, joka luuli keskiviikkoiltana olevansa aivan tavallisella golfkierroksella. Puoli kilometriä pitkällä seiskaväylällä alkoi sattua kummia.

– Löin huonon avauksen. Pallo meni vesiesteestä yli, mutta ei sen enempää, Myllymäki aloittaa.

– Kun rupesin katsomaan tarkemmin, huomasin, että tuoltahan tulee kettu. Mietin, että ei kai se nyt vain mene pallolle, mutta kyllä se meni! hän jatkaa epäuskoisena.

Mies meni lähemmäs kettua ja huomasi, että se leikki pallolla. Kettu otti palloa suuhunsa ja pyöriskeli maassa.

– Kun lähestyin, kettu katsoi minua hyvin tarkkaavaisesti korvat pystyssä. Kun tulin liian lähelle, se nappasi pallon suuhunsa ja lähti karkuun, mutta ei kauas. Vaikea tietää, mitä kettu ajattelee, mutta se oli selvä signaali, että älä tule lähemmäksi, mies miettii.

Myllymäki kertoo, että kun hän löi uuden pallon, kettu meinasi lähteä senkin perään.

– Ärähdin sille, joten se palasi ensimmäisen pallon luo.

Kello oli jo noin yhdeksän illalla, joten kentällä oli rauhallista. Myllymäen jälkeen oli vain yksi pelaaja.

– Juttelin myöhemmin hänen kanssaan ja hän sanoi, että kettu oli ihan selvästi kytiksellä, että milloin tulee uusia palloja. Hänen mukaansa kettu ihan hypähti ilmaan, kun palloa lyötiin. Sitä kiinnosti vain liikkuvat pallot ja kun viimeinen pelaaja oli mennyt, se kyllästyi ja lähti pois, Myllymäki kertaa.

Myllymäki on pelannut Tuusulassa golfia vakituisesti jo noin kahdeksan vuotta. Hän kertoo, että jänikset ja ketut ovat yleisiä vieraita kentällä, mutta aikaisemmin hän ei ole törmännyt varasteleviin repolaisiin.

– Järkytyin niin kauheasti, että pelini meni pilalle. En voinut uskoa, että tämä on totta. Olin aina kuvitellut, että tällaiset tapaukset ovat urbaaneja legendoja, hän päivittelee.

Tuusulan Golfklubin toimitusjohtaja Timo Mansnérus sanoo, ettei hänen tietoisuuteensa ole tullut palloja varastelevia kettuja Tuusulan kentällä.

Hänelle muistuu kuitenkin mieleen tapaus parinkymmenen vuoden takaa Sea Golfin kentältä nykyisestä Loviisasta. Siellä liikkui hänen mukaansa yksi tai kaksi kettua, jotka varastelivat jatkuvasti tietyiltä alueilta palloja.

– Löysimme piilopaikan, johon ketut niitä palloja kuskasivat. Niitä oli siellä kymmenittäin ellei satamäärin varastoituna yhteen kasaan. Tämä tarina on tosi, hän vakuuttaa.

– Ihmettelimme vain, että mikäs ihme tämä on. Kai siinä joku tarkoitus oli kerätä aarretta, en tiedä, hän ihmettelee.

Mansnérus ei muista, jätettiinkö pallot ketuille vai otettiinko ne pois.

Reino Myllymäki ei osaa sanoa, miksi kettuja kiinnostaa golf.

– Golfissa peliväline joutuu pitkän matkan päähän ihmisestä, mikä ehkä tarjoaa mielenkiintoisen haasteen ketulle. Jos lyönnit olisivat vain kymmenenmetrisiä, niin kettuja tuskin tulisi. Kyllä sen täytyy liittyä siihen, että ihminen on aika kaukana, kun pallo ilmestyy, hän pohtii.

Mies arvelee, että Tuusulan ryöväri oli nuori kettu, sillä se oli laiha ja hyväturkkinen.

– En kauheasti tiedä ketuista, mutta se oli varmaan tämän kesän poikasia. Luultavasti se on vain leikki-ikäinen elukka, jonka mielestä valkoiset pallot, joita kummalliset ihmiset lyövät, ovat hauskoja leikkikaluja.

Timo Mansnérus ihmettelee lisäksi sitä, mikä kettuja viehättää golfmailoissa.

– Olin samaisella Sea Golfin kentällä vuoden -96 paikkeilla kavereiden kanssa pelaamassa. Löimme palloja viheriöllä ja jätin lähipelimailan viheriön reunaan. Kun menimme reiän lähelle puttailemaan ja hetken päästä käänsimme päätä, niin huomasimme, että kettu oli hiippaillut perässä, napannut mailan suuhunsa ja lähtenyt kuskaamaan sitä. Huusimme ja juoksimme perään, joten kettu pudotti mailan ja se saatiin pelastettua, Mansnérus kertoo.

Mansnérus uskoo Myllymäen tapaan, että kyse on leikistä.

– Ketut taitavat olla sellaisia veijareita.

Molemmat miehet sallivat eläinten vierailun kentällä jatkossakin. Tosin Mansnéruksen mukaan suuret eläimet, kuten hevoset ja hirvet tuhoavat viheriön nurmikon pelkällä askelluksellaan.

– Totta kai ystävällismieliset ketut ja muut pienet eläimet ovat tervetulleita, kunhan ne eivät tee tuhmuuksia, Mansnérus sanoo.

Ketun pallonhimosta kertoi ensimmäisenä sanomalehti Keski-Uusimaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Miksi kissa kehrää? Milloin kissaa voi silittää? – Eläintenkouluttajalta selkeät vastaukset MTV:llä25.6.2018 21.30
Saako kissa kulkea vapaana kaupunkialueella? Asiantuntija vastaa19.7.2018 21.45
Palomestarilta kovaa ryöpytystä lemmikinomistajille – "Mitäköhän veronmaksajat sanovat siihen?"1.8.2018 22.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat