Puheenaihe

Nuorilla on terveysongelmia, joista heidän vanhempansa eivät olisi voineet uneksiakaan – aiheuttajana sosiaalinen media

Kuvituskuva.

Arkistokuva

Millenniaalit ovat kehittäneet itselleen terveysongelmia, joista vanhemmat sukupolvet eivät olisi osanneet edes kuvitella. Muun muassa avokadokäsi on tullut tutuksi Instagramista kokkauksen opetelleille nuorille.

Teini-ikäistiä piinaa kuitenkin myös vakavampi ongelma, nimeltään Snapchat-dysmorfia.

Snapchat ja Instagram tarjoavat käyttäjille mahdollisuuden muokata kasvonpiirteitään ja silotella ihoaan. 

Nyt on käynyt ilmi, että teini-ikäiset tytöt hakeutuvat kauneusleikkauksiin näyttääkseen enemmän sosiaalisen median alter egoiltaan, kertoo Metro UK.

Kun ihmiset aiemmin hakeutuivat kauneusklinikoille julkkisten kuva kourassaan, nykyään he tuovat mukanaan käsitellyn kuvan itestään.

Ilmiö, joka on saanut nimekseen Snapchat-dysmorphia, on huimassa nousussa, sillä arviolta puolet plastiikkakirurgeista on törmännyt asiakkaisiin, jotka haluavat parannella selfieitään kirurgian avulla.

JAMA Facial Plastic Surgery Viewpointin julkaiseman tutkimuksen mukaan Snapchatin kaltaiset sovellukset auttavat jokaista saavuttamaan fyysisen "täydellisyyden, jollaista on aiemmin nähty vain julkisuuden henkilöillä tai kauneuslehdissä".

Olipa kyse sitten ryppyjen siloittelusta, poskipäiden korostamisesta tai huulten suurentamisesta, yhä useampi nuori käsittelee selfiet ennen niiden julkaisemista.

– Voisi väittää, että nämä sovellukset saavat meidät menettämään todellisuudentajumme, koska odotamme nyt näyttävämme täydellisesti tuunatulta ja suodatetulta myös todellisessa elämässä, sanoo Massachusettsissa työskentelevä tohtori Neelam Vashi.

Tohtori Vashin mukaan teini-ikäiset tytöt, jotka käsittelevät omia kuviaan, ovat enemmän huolissaan ulkonäköstään ja käyttävät usein sosiaalista mediaa validointivälineenä.

Tohtori Vashi muistuttaa, ettei kauneusleikkaus ole paras tapa toimia tällaisissa tapauksissa, sillä se ei paranna taustalla piileviä ongelmia. Hän suositteleekin psykologisia toimenpiteitä, kuten terapiaa.

– On tärkeää, että lääkärit ymmärtävät sosiaalisen median vaikutukset kehonkuvaan ja itsetuntoon, hän sanoo.

 

Lähde: Metro UK

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Jopa 800 000 euroa yhdeltä istumalta – tältä alalta on tulossa nyt nuorimmat miljonäärit6.8.2018 04.35
Lapsilla ja nuorilla entistä suurempia ulkonäköpaineita – Snapchat ja Instagram huolestuttavat16.7.2018 21.30
Anni, 30, näytti alusvaatekuvallaan kuinka rajut somen reaktiot ovat – "Toisen mielestä pullukka, toisen mielestä hyvät muodot"31.7.2018 03.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat