Puheenaihe

Kuinka paljon raskaana olevan äidin unettomuus vaikuttaa lapseen? – Asiantuntija vastaa

Kuvituskuva

Arkisto

Odottavia äitejä kehotetaan usein nukkumaan runsaasti ennen vauvan tuloa. Nyt tutkijat ovat havainneet, että kunnon yöunet raskauden aikana saattavat myös alentaa ennenaikaisen synnytyksen riskiä.

– Aikuiset nukkuvat kolmanneksen elämästään, joten myös kohdussa oleva vauva nukkuu kolmanneksen raskaudesta. Käy järkeen, että äidin uni voi vaikuttaa sikiön terveyteen, selittää tutkija Jane Warland University of South Australia-yliopistolta lehdistötiedotteessa:

– Tiedämme jo, että jos äiti nukkuu selällään, se voi vaikuttaa negatiivisesti syntymättömään vauvaan, todennäköisesti vähentämällä hapen ja ravintoaineiden kulkua istukkaan.

Aiemmin julkaistuja tutkimuksia analysoineet tutkijat totesivat, että esimerkiksi uniapneasta tai huonosta unenlaadusta kärsivien äitien kohdalla lapsen ennenaikaisen syntymän todennäköisyyttä kasvoi.

Warland totesi, että "merkittävin löydös havaitsee suhteen ennenaikaisen syntymän ja äidin uniapnean välillä. Neljästä viidestä suuresta tutkimuksesta havaitsi selvän yhteyden näiden kahden välillä."

Tutkimus ei kuitenkaan osoittanut syy-seuraus-suhdetta äidin uniapnean ja lapsen ennenaikaisen syntymän välillä.

Tulokset julkaistiin äskettäin Sleep Medicine Reviews-lehdessä.

 

Lähde: UPI

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Raskaana olevien naisten terveydestä löydettiin hengenvaarallinen trendi – tutkijat huolissaan20.7.2018 23.00
Lisäravinteiden haittavaikutuksista uutta tietoa – yhteiskäyttö voi aiheuttaa varomattomalle jopa vahinkoraskauden1.5.2018 20.00
Tämä on paras seksiasento raskautta yrittäville3.12.2017 11.24

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat