Puheenaihe

Taksiuudistus johti omituiseen hintakupruun – Kirjoittaja HS:n mielipidepalstalla: lyhyt taksimatka maksoi enemmän kuin pitkä

Helsingin Sanomien mielipidepalstalle kirjoittanut henkilö ihmettelee Taksi Helsingin hintapolitiikkaa.

Kuvituskuva.

Toni Forssell / arkisto

Kirjoittaja kertoo HS:ssa ottaneensa Helsinki-Vantaan lentoasemalta Taksi Helsingin kiinteähintaisen taksin, jolla matka keskustaan kustantaa 39 euroa. Kohdeosoitteena oli Hämeentien alkupää Kauppahallia vastapäätä.

Pian kuitenkin selvisi, että matkasta laskutettaisiin mittarin mukaan, koska määränpää ei ollut keskustassa.

– Jos olisimme ajaneet 600 metriä lisää Pitkänsillan yli ja kävelleet takaisin, maksu olisi ollut 39 euroa, koska keskustan rajana on Pitkäsilta. Samaan ”kiinteään” hintaan olisimme kuulemma voineet jatkaa matkaa vielä 3–4 kilometriä Jätkäsaareen saakka, koska sekin kuuluu keskustaan. Ja lyhin reitti lentokentältä sinne on Hämeentien kautta, kirjoittaa ärsyyntynyt kirjoittaja.

Hän huomauttaa, että nykykäytännöllä lähempänä lentokenttää vähän keskustan ulkopuolella asuvat tukevat keskustassa asuvien taksimatkoja lentokentälle ja sieltä takaisin.

– Tämäkö oli taksiuudistuksen tarkoitus?

Asiasta uutisoi myös Taloussanomat. Lehden tavoittama Taksi Helsingin toimitusjohtaja Jari Kantonen pahoittelee tapahtunutta matkustajalta ja lupaa, että asia selvitetään maanantaina.

– Lyhyempi taksimatka ei voi maksaa enemmän kuin pidempi, sanoo Kantonen Taloussanomille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Merkitseekö kuskin suomalaisuus vai raha enemmän taksia valitessa? – Näin suomalaiset vastasivat27.7.2018 04.30
Toimi näin, jos taksimatkassa oli ongelmia – ”Tärkeää, että kuluttajat käyttävät oikeuksiaan”8.7.2018 09.30
Taksifirma toteutti Helsingin keskustassa poikkeuksellisen kampanjan – Asiakas: ”Matka oli satasen arvoinen, mutta mulla on vain 3,95 euroa kolikkoina”3.7.2018 04.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat