Viihde

Suomalaisolut nousi Ruotsin "Alkon" myyntilistan kärkeen hämmästyttävällä vauhdilla – jo 600 000 myytyä tölkkiä

Kuvan olutta on myyty Ruotsissa enemmän kuin mitään muuta pienpanimo-olutta.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan valmistama Kukko Helles -olut on viimeisimpien tilastojen mukaan Ruotsin myydyin pienpanimo-olut. Ruotsin "Alkossa" eli Systembolaget-myymälässä olut on ollut vakiovalikoimassa vain kaksi kuukautta.

Myyntiluvut tekevät oluesta sekä Ruotsin että Suomen myydyimmän pienpanimo-oluen. Ruotsiin on toimitettu kesäkuun alusta lukien jo yli 600 000 tölkkiä Kukko Helles -olutta. Yhtiö kertoo olevansa yllättynyt ja ylpeä saavutuksesta.

– Helles on oluena sellainen, joka vetoaa suureen osaan yleisöä; raikas, maukas ja hyvin janon sammuttava olut, jossa eri asiat maistuvat selkeästi ja tasapainossa. Se on etenkin kuluvan kesän kaltaisissa hellekeleissä omimmillaan, kertoo Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka.

Yhtiö ei aio ykkössijasta huolimatta levätä laakereillaan. Myynnin kasvun puolesta puhuvat nopean alkumenestyksen lisäksi laaja myymäläpeitto: olut on myynnissä yli 350 myymälästä Ruotsissa.

– Tavoitteenamme on ehdottomasti tehdä Kukosta Ruotsin myydyin suomalainen olut. Tämän suhteen ollaan jo aika pitkällä, joten voi hyvin olla, että tämän osalta meillä on pian lisää iloisia uutisia, Aarikka kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Marko, 29, sai tarpeekseen Suomesta ja osti pelkän menolipun Thaimaahan – nauttii nyt olutta kattobaareissa ja nauttii lämmöstä pienellä vuokralla12.6.2018 04.00
Uusi alkoholilaki vaikutti: asiakkaita raivostuttanut kielto jäi historiaan terasseilla – ravintolat tarttuivat tilaisuuteen24.5.2018 04.30
Ohikulkija hämmästyi alkoholikieltoa terassilla –  joutuuko suosikkiravintola taas byrokratian uhriksi?20.5.2018 04.00
0,275 litraa siideriä maksaa jopa 8,50 euroa: selvitimme juomien hintaa terasseilla – "Tässä maksetaan myös maisemasta"9.6.2018 04.13

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat