Viihde

Pekka Kuusisto ja Samuli Kosminen tekevät musiikkia suuren budjetin sarjaan, joka alkaa Suomessa ensi vuonna – Mukana Titanic-tähti Kate Winslet

Viulisti Pekka Kuusisto toimi kaksikymmentä vuotta Meidän Festivaalin ja Tuusulanjärven kamarimusiikin taiteellisena johtajana. Tässä hän soittaa Peippolan pihassa Tuusulan Rantatiellä tämän kesän Meidän Festivaalin konsertissa heinäkuussa.

Jouko Tuomas-Kettunen

Meidän Festivaalin taiteellisena johtajana pitkään työskennellyt viulisti Pekka Kuusisto ja perkussionisti Samuli Kosminen tekevät kuumeisesti musiikkia uuteen, kansainväliseen Moominvalley -televisiosarjaan.

Suomessa sarja tulee pyörimään Muumilaakso-nimellä. Se saa helmikuussa ensiesityksensä.

Animoitu televisiosarja pohjautuu Tove Janssonin Muumi-kirjoihin ja Tove ja Lars Janssonin Muumipeikko-sarjakuviin.

Sarjan ohjaa Steve Box, joka vastasi vuonna 2005 Wallace & Gromit: Kanin kirous -elokuvan ohjauksesta. Stop motion -tekniikalla toteutettu vaha-animaatioelokuva sai Oscar-palkinnon.

Muumilaakson englanninkielisessä versiossa on ääninäyttelijänä mukana muun muassa Titanic-leffan tähti Kate Winslet. Hän on sarjassa rouva Vilijonkka.

Muumipeikkona ääninäyttelee Taron Egerton, joka on nähty esimerkiksi elokuvassa Kingsman: Salainen palvelu.

Sarjan vastaava tuottajana on Marika Makaroff.

Pekka Kuusisto kertoo, että musiikin tekeminen on ja tulee olemaan valtava projekti, sillä Muumilaaksolle suunnitellaan useita tuotantokausia.

– Se on sellaista 24/7-työtä, Kuusisto naurahtaa.

Hän kertoo, että sarjan musiikkia on pakko syntyä myös keikkamatkojen tauoilla, muuten aika ei riittäisi tuotantotahtiin.

Samuli Kosminen esimerkiksi lensi studiohommiin Ruotsiin, missä Pekka Kuusisto oli harjoittelemassa Ruotsin Kamariorkesterin kanssa viime sunnuntain Lontoon Proms-festivaalin konserttia varten. Päivällä Kuusisto soitti orkesteriharjoituksissa.

Iltaisin he sitten tekivät Kosmisen kanssa Muumihommia studiossa.

Kuusisto kertoo, että musiikin tekeminen animaatioon on mielenkiintoista ja erittäin haastavaa.

– Hahmojen tunne-elämä tietenkin vaihtelee todella nopeasti. Siitä tulee hyvä seikkailu!

Musiikkituotannossa on käytössä tiukat tietoturvallisuuteen liittyvät varotoimet.

Pekka Kuusistollakin on aina edessään moninkertaiset salasanat ja sormenjälkitunnistukset ennen kuin hän pääsee työskentelemään tietokoneensa tiedostoilla.

Rumpali ja perkussionisti Samuli Kosminen on Kuusistolle tuttu yhteistyökumppani myös Meidän Festivaalin konserteista Tuusulanjärven kulttuurimaisemista. Viime viikkoina Kosmisen työmäärää ovat lisännyt kolme keikkaa islantilaistähti Björkin bändissä. Hän tuurasi Björkin pitkäaikaista rumpalia Manu Delagoa.

Pekka Kuusistoa puolestaan työllisti Lontoossa Royal Albert Hallin Proms-projekti, missä käsittelyssä oli uusia rinnakkaisteoksia Johann Sebastian Bachin Brandenburgilaisille konsertoille.

17. elokuuta Pekka Kuusisto kantaesittää Promsissa Philip Venablesin uuden viulukonserton. Sakari Oramo johtaa BBC:n sinfoniaorkesteria.

Muumilaakso

Pääosin englantilais-suomalaisena tuotantona toteutettava Muumilaakso-sarja (Moominvalley) nähdään keväällä 2019 parhaaseen katseluaikaan televisiossa.

Sarjan suomalainen tuotantoyhtiö on Gutsy Animations. Sarjassa käytetään tekniikkaa, jossa on kaksiulotteisia ja kolmiulotteisia elementtejä. Suomessa Yle esittää sarjaa suomen- ja ruotsinkielisinä versioina.

Sarjalle kaavaillaan monivuotista tuotantoa.

Englanninkielisessä versiossa ääninäyttelee mm. Titanic-leffan tähti Kate Winslet.

Sarjan musiikin toteuttavat viulisti Pekka Kuusisto ja rumpali-perkussionisti Samuli Kosminen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat