Viihde

Johanna ja Riku eivät säästele toisiaan – pariskunta vitsailee avoimesti ihmisten edessä seksistä, lapsista ja parisuhteesta

Riku Suokas ja Johanna Tohni.

TTT/Kari Sunnari

| Onko naisella helpompaa miehen kanssa vai miehellä naisen kanssa, kun miehet ovat Marsista ja naiset Venuksesta? Selvää on, että helppoa ei ole kummallakaan.

Toistensa ja parisuhteensa raivostuttavimpia ja rakastettavimpia puolia ruotivat Johanna Tohni ja Riku Suokas – stand up -koomikot, jotka ovat pariskunta myös lavan ulkopuolella. Kaksikko tapasi toisensa Naurun Tasapainon kuvauksissa vuonna 2013, kun Riku oli tuomarina ja Johanna osallistujana. Rakkaustarina alkoi pari vuotta myöhemmin, kun Riku uskaltautui pyytämään Johannaa treffeille.

Tabuja heidän esityksissään ei ole.

– Mistä tahansa voi vitsailla, jos osaa tehdä sen hyvin. Eikä me tässäkään jutussa toisiamme säästellä. Aiheina ovat uusperhe-elämä, lapset, seksi, parisuhde ja kaikki siihen liittyvä. Ja vähän ylikin.

Suokas on suomalaisen stand upin isähahmona tunnettu koomikko, näyttelijä ja esittävän taiteen moniottelija. Tohni on stand up -koomikko, improvisaationäyttelijä ja teatterintekijä. Vaikka hän aloitti stand up -lavoilla keikkailun vasta 2014, on hän monelle komiikan ystävälle tuttu eri festivaaleilta. Tohni on omien sanojensa mukaan suorapuheinen nelikymppinen äiti-ihminen.

Joskus lavalla sattuu mokiakin.

Johanna sai totaalisen bläkärin kerran Tampereella ja kysyi Rikulta, että muistatko yhtään mistä olin puhumassa. Riku ei muistanut. Toisella keikalla Riku hyppäsi kokonaisen rutiinin yli ja alkoi kertoa juttuja ihan eri kohdasta kuin olisi pitänyt. Siitäkin selvittiin. Yhteisenä unelmana on matkustaa kaikkiin mahdollisiin sukelluskohteisiin ja hengailla rannoilla.

Esitys nähdään Järvenpään Vanhankylän kartanossa lauantaina 11.8. kello 19. Tuottaja on Tampereen Työväen Teatteri.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat