Puheenaihe

Instagram teki Benjamin Peltosesta tähden, mutta toi myös "sairaita ajatuksia" – nyt koko sosiaalisen mediansa poistanut mies kertoo miksi kaikkien tulisi tehdä samoin

Benjamin Peltonen laittoi uransa pitkälti uusiksi.

Matias Jalmari

Benjamin Peltosella oli kaikki, mistä nykypäivänä sometähteydestä haaveilevat voivat ainoastaan uneksia. Satoja tuhansia aktiivisia seuraajia, pidetty Instagram-tili, mediahuomiota.

Ja silti hän heitti kaiken sen pois.

Moni ihmetteli taannoin miksi Peltonen poisti kaiken sosiaalisen median sisältönsä. Nyt mies itse haluaa kertoa syyn.

– Se kaikki alkoi oikeasti ahdistaa minua. Aloin määritellä itseni ja nähdä itseni pelkästään somen kautta. Myös muut tekivät niin ja se otti todella paljon päähän. Jos tykkäyksiä ei alkanut tulla, niin heti alkoi miettimään, että eikö jengi tykkää musta enää. Ihan sairaita ajatuksia.

– Viisi vuotta some oli mulle tosi tärkeä juttu. Mutta kun poistin kaiken, oloni oli pitkästä aikaa helpottunut. Se oli maailman paras päätös. Suosittelen muillekin.

Sometähdet tänä päivänä tienaavat muhkeaa tilipussia, mutta se Peltosen päätöstä horjuttanut.

– Olin yksi ensimmäisiä Suomessa somen kautta läpimurron tehneitä. Tavallaan olin liiankin edellä aikaani, sillä minulta meni kaikki tuo ohi. Sain tyyliin joskus vähän sukkia, mutta rahaa ei kyllä näkynyt, mies nauraa.

Yksi syy pistää kaikki sileäksi oli myös Peltosen halu aloittaa uransa lähes kirjaimellisesti alusta. Huima somesuosio oli edesauttanut miehen haaveena olleen levytyssopimuksen syntymistä, mutta kaikki ei silti tuntunut hyvältä.

– Aluksi oli ihan tosi siistiä, kun tytöt kirkuivat ja pääsi olemaan lavalla. Mutta en itse kirjoittanut biisejä, joten en sillä tavalla voinut seistä niiden takana. Kun joku kysyi, mistä kappaleiden aiheet tulevat, oli pakko keksiä jotain syvempää omasta päästä. Nyt on siistiä päästä laulamaan jengille jotain todella omaa.

Laulaja eleli puolitoistavuotta hiljaiseloa tehden töitä studiossa, kunnes tuli aika julkistaa uusi materiaalia maailmalle. Monet saattaa yllättää, että aiemmin englanniksi laulanut Peltonen esiintyy nyt suomeksi. Ja kappaleet ovat hänen omasta kynästään.

– Kun lauloin ensimmäisen kerran Suomeksi, homma tuntui ihan erilaiselta. Oli jotenkin paljon helpompi laulaa nimenomaan omista tunteista ja kokemuksista. Englanti kuitenkaan ei ole äidinkieleni. Kun vein biisin levy-yhtiöön, siellä todettiin, että anteeksi vaan Benjamin, jäbä kuulostaa paljon paremmalta suomeksi, Peltonen nauraa.

Miehen ensimmäinen suomenkielinen sinkku on nimeltään Naarmuja ja siinä nähdään vierailemassa IBE. Kappale kertoo edellisen parisuhteen aiheuttamista haavoista, jotka heijastuvat uuteen parisuhteeseen.

Peltonen kertoo odottavansa todella jännittyneenä uuden kappaleen, ja kielen, vastaanottoa.

– Olemme tähän asti pitäneet sitä aika salassa ja hämyssä. Mutta ne, jotka jotain ovat vähän arvailleet, ovat reagoineet positiivisesti. Olen myös menossa perjantaina Flowhun esittämään biisin IBE:n keikalle ja se jännittää myös tosi paljon, sillä en ehkä ole sellainen Flow-artisti. Mutta hitot, sinne mennään!

Peltosen edelliset kappaleet ovat olleet suhteellisen suosittuja Suomen ulkopuolella. Etenkin espanjalaiset ovat miestä fanittaneet.

Nyt hän haluaa kuitenkin keskittyä täysillä Suomeen.

– Todellakin. Ensimmäinen askel on saada biisi soimaan Spotifyssa. Oma haaveeni on päästä esiintymään Ruisrockiin. Olen itse Turusta kotoisin ja siellä on paljon kavereita ja tuttuja. Se on se seuraava taso, mihin pyrin, laulaja hymyilee.

Benjamin Peltonen

Suomenruotsalainen laulaja.

Tuli alunperin tunnetuksi Instagram-palvelun kautta.

Julkaisi ensimmäisen levynsä huhtikuussa 2016.

Levy nousi kolmanneksi Espanjan virallisella albumilistalla. Suomessa se oli 17.

Kilpaili vuonna 2016 Tähdet, tähdet -kilpailussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Nuorilla naisilla uusi trendiposeeraus Instagramissa11.7.2018 04.30
Miksi Sara Siepillä on aina niin avonainen kaula-aukko somessa? – Missi vastasi faninsa kysymykseen melko tyhjentävästi9.8.2018 03.50
Anni, 30, näytti alusvaatekuvallaan kuinka rajut somen reaktiot ovat – "Toisen mielestä pullukka, toisen mielestä hyvät muodot"31.7.2018 03.50
Janni Hussi naurattaa somessa – kuvauksissa "lähti kaksi hammasta"19.7.2018 23.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat