Puheenaihe

Suomen autokauppaa odottaa pian melkoinen mullistus – Yle: ”Pari vuotta siinä menee”

Autokauppa on mullistumassa parin vuoden sisällä, povaavat autoalan asiantuntijat.

Klaus Nurmi

Uudet automyyntiyritykset aikovat mullistaa Suomen käytettyjen autojen aupan aloittamalla huutokauppamuotoisen myynnin, kertoo Yle. Autotuojat- ja teollisuuden toimitusjohtaja Tero Kallion mukaan autohuutokaupat tulevat nopeasti.

– Ruotsista se tulee. On niitä sitten se kymmenen tai enemmän, mutta tämä on tietysti vain pelkkä heitto. Varmaan perinteiset nykyiset autokaupatkin lähtevät siihen mukaan, mutta pari vuotta siinä menee, Kallio kertoo Ylelle.

Monen autoliikkeen valikoimissa on jo kotiinkuljetus. Yksinkertaisimmillaan tämä tarkoittaa, että auton voi löytää netistä ja saada kuljetettuna kotiin.

Toinen käytettyihin autoihin liittyvä mullistus voi olla käytettyjen autojen leasing-malli. Ylen tietojen mukaan tällainen on tulossa useilta Suomessa toimivilta autokauppiailta jo puolen vuoden aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Malli ja automaalari Janita, 26, kyllästyi työnhakuun – päätti yrittää jotain erilaista, vaikka tiesi saavansa törkyviestejä9.8.2018 04.15
"Naisia kusetetaan autokaupoissa" – Tutkija kiinnostui maskuliinisesta kaupankäynnin paikasta6.4.2018 06.47
Suomalainen Äni, 27, oli pikaruokalan autokaistalla kun puhekyky hävisi – karmaisevat hoitovirheet meinasivat viedä nuoren naisen hengen10.4.2018 20.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat