Viihde

Finnkino avaa Suomessa pian uuden jättiteatterin – elokuvanautinnosta saa jatkossa maksaa sievoisen summan

Finnkinon yhdeksänsalinen leffateatterikompleksi rakennetaan Anttilalta jääneisiin tiloihin kauppakeskus Itikseen.

Jussi Vehkasalo

Suomen ensimmäinen IMAX-elokuvateatteri avataan kauppakeskus Itikseen 30. marraskuuta. Lipunmyynti ensimmäisiin näytöksiin käynnistyy lokakuussa, mutta lippujen hintoja teatteria operoiva Finnkino ei ole vielä päättänyt.

IMAX-teattereissa valkokangas on tavallista reilusti suurempi ja yleisön istuimet ovat lähempänä kaarevaa valkokangasta. Valkokangas yltää lattiasta kattoon ja seinästä seinään. Myös ääni on selvästi jykevämpi kuin tavallisissa teattereissa.

– IMAX-teatteri vaatii saman verran tilaa kuin viisikerroksinen kerrostalo. Itiksen saliin on tulossa noin 360 paikkaa ja katsomo on tavalliseen verrattuna hyvin jyrkkä, kertoo Finnkinon toimitusjohtaja Veronica Lindholm.

Vain kaksi vuotta sitten Finnkino aiheutti monelle elokuvafanille pettymyksen, kun se ilmoitti lanseeraavansa IMAX-teknologiaa selvästi vähemmän tunnetun SCAPE-teknologian joihinkin saleihinsa.

Lindholmin mukaan IMAX-teatterin rakentaminen oli mahdollista vasta nyt, sillä Itiksen yhdeksänsalinen elokuvateatteri rakennettiin lähes alusta. IMAX-teatterin mitat olivat liian vaativia olemassaoleviin teattereihin, mutta SCAPE-saleja niihin saatiin mahtumaan.

Ensimmäinen SCAPE-sali rakennettiin vuonna 2016 Tennispalatsiin, viimeisin tämän vuoden kesällä Tampereen Plevnaan. Lindholmin mukaan SCAPE-teatterit pysyvät Finnkinon suunnitelmissa IMAX-teattern lanseeraamisesta huolimatta.

Lindholm vahvistaa, että yksittäiset IMAX-teatterin liput maksavat tavallista elokuvalippua enemmän. Kalliimpia näytöksiä varten lanseeratulla Premium-sarjalipulla pääsee katsomaan myös IMAX-näytöksiä. Halvimmillaan Premium-sarjalippu maksaa 12,45 euroa, kun ostaa kahdeksan sarjalipun paketin. Vertailun vuoksi yksittäinen lippu SCAPE-esitykseen voi maksaa jopa 19,90 euroa. Jos IMAX-liput ovat kalliimpia kuin SCAPE-liput, viikonloppunäytöksen hinta nousee yli 20 euroon.

Nyt Finnkinon näytöksiin pääsee halvimmillaan 9,95 eurolla, mutta tähän vaaditaan kahdeksan sarjalipun ostaminen kerralla. Yksittäisten lippujen hinta on halvimmillaan 12,50 euroa. Finnkinoon kuulumattomista teattereista esimerkiksi Kino Tapiolassa ja Kallion Rivierassa yksittäisten lippujen hinta vaihtelee 10 ja 14 euron välillä. Orionissa elokuviin pääsee jopa 6,50 eurolla, mutta uutuuselokuviin tällä hinnalla ei pääse.

Parin edellisen vuoden aikana yhtiö on panostanut saleissa erikoisuuksiin, kuten popcorn-buffetiin Espoon Sellossa ja tapas-tarjoiluun Helsingin Maximissa.

– Kyllä me näemme, että elokuvakävijöiden maut pirstaloituvat entisestään. Asiakas voi aikataulunsa ja tilanteensa mukaan valita itselleen erilaisia palveluita, Lindholm sanoo.

IMAX-teatterin lisäksi Finnkino Itikseen avataan kaksi uutta LUXE-Salia. Näissä saleissa katsoja istuu muhkeissa ja kallistuvissa nojatuoleissa ja hänellä on oma sivupöytänsä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Pienten elokuvateattereiden vastaisku Finnkinolle – uusi palvelu helpottaa leffakävijän valintaa entisestään17.4.2018 11.15
Finnkino ottaa mallia Netflixistä ja Yhdysvalloista – Suomalaiskoomikon stand up -keikka nähdään pian elokuvateattereissa6.4.2018 09.05
Finnkinon uudistukselle täystyrmäys lukijoilta – tämä on sopiva leffalipun hinta29.8.2015 15.09

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat