Viihde

"Terveiset herra pääministerille, eikä millään hyvällä" – rajoja rikkova suomalaisyhtye on jälleen täällä

Ricky Tick Big Bandin ja Julkisen Sanan Valtteri Pöyhönen ja Tommy Lindgren keikalla.

Arkisto

Kaksi arvostelumenestykseksi noussutta albumia julkaissut Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana julkaisi perjantaina uutta musiikkia kolmen vuoden tauon jälkeen.

Jazzin ja hip hopin suurkokoonpano ilmoitti myös julkaisevansa uuden Pidä valot päällä –albuminsa perjantaina 28. syyskuuta.

Levyn biisit ovat syntyneet jälleen Valtteri Laurell Pöyhösen, Palefacen, Redraman ja Tommy Lindgrenin yhteistyönä. Tällä kertaa rajoja rikkovan kollektiivin tuotantotiimissä on ollut mukana urbaanin popmusiikin monitoiminainen Minna Koivisto.

Kokoonpano on uuteen albumiinsa poikkeuksellisen tyytyväinen.

– RTBB & JS on käsittääksemme edelleen globaalisti ainoa kokoonpano, joka yhdistää täysmittaista big bandiä hip-hoppiin ja urbaaniin pop-musiikkiin. Nyt kolmannen albumimme kohdalla koin, että mulla oli tämä uniikki kokonaisuus aiempaa vahvemmin hallussa alusta lähtien. Lopputuloksena on vielä aiempaa selkeämmin genrerajat rikkovaa modernia pop-musaa, jossa on vahva hip-hop-pohja. Näissä biiseissä Karri, Tommy ja Lasse eivät ainoastaan räppää, vaan myös laulavat ja big band soi hetkittäin kuin valtava synamatto. Halusin myös uudistaa soundiamme elektronisempaan suuntaan ja tässä superlahjakas Minna Koivisto oli suureksi avuksi. Mun mielestä tää on meidän väkevintä musiikkia tähän asti”, summaa Valtteri Laurell Pöyhönen juuri valmiiksi saatua albumia.

Myös räppärit ovat silmin nähden innoissaan uudesta levystä:

– Tämä levy on kansainvälistä tasoa, vaikka onkin suurimmaksi osaksi suomenkielistä genrerajoja rikkovaa musaa. Jälleen kerran Valtteri sai meidät haastamaan itseämme ja lopputuloksena on tiukka paketti ajatonta mutta silti 2020 -kuuloista soundia. Parasta mitä ollaan tähän mennessä tehty, Redrama kommentoi.

– Kolmas kerta toden sanoo, kuuluu vanha klisee! Tällä kierroksella todella tiedettiin mitä oltiin tekemässä ja biisimateriaali on minusta parasta Ricky-Tickiä toistaiseksi. Bändi on hirveessä iskussa! Kundit räppää paremmin kuin koskaan ja Valtteri on edelleen vienyt bändin saundia uusiin kiinnostaviin paikkoihin. Tällä levyllä perinteinen bigband-saundi kohtaa modernin, niin, että kipinät lentää ja helmapellit kolisee!, Paleface sanailee.

– Tämän orkesterin sekä Valtterin, Karrin ja Lassen kanssa työskentely on jazzia rakastavalle räppärille unelmaduuni. Olen tajuttoman iloinen, että sen seurauksena maailmaan tulee jo kolmas albumillinen uutta musaa. Uusi levy kuulostaa vain ja ainoastaan tältä ryhmältä, mutta muuttaa myös sopivasti kurssia aiempiin verrattuna. Terveisiä lähetetään muun muassa herra pääministerille, eikä millään hyvällä.Tommy Lindgren uhoaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat