Puheenaihe

Megatähden lapsen kuolema järkytti Teemu Selännettä – "Käymme yhdessä pelaamassa tennistä, veti sanattomaksi"

Teemu Selänteen kesä on täynnä touhua. Syksyyn mahtuu jotain uuttakin.

Teemu Selänteen nimmari oli kovaa valuuttaa lasten parissa tiistaina. Varttuneempi väki puolestaan tungeksi selfie-kuviin.

Heikki Löfman

Päiväkotiketju Touhulan urheilukummi Teemu Selänne vieraili Järvenpään Touhulan Kurki-aura-päiväkodissa tiistaina. Supertähden vierailu kiinnosti sekä lapsia että aikuisia, eikä sählypelejä seuranneesta selfie- ja nimikirjoitusjonosta meinannut tulla loppua.

Selänne kuitenkin ”signasi” kortit kaikille halukkaille totutun maltillisesti.

– Tätä on tullut treenattua, Selänne naurahti.

Touhula-yhteistyön kautta Selänne on palannut juurilleen, sillä mies työskenteli jääkiekkoilun ohella päiväkotiapulaisena Espoossa kolme vuotta uransa alkuaikoina, vuosina 1989–1992.

– Näitä keikkoja on tullut tehtyä paljon, mukavia juttuja. Ja noista omista päiväkotiajoista on hienot muistot. Tilat ovat nykyään paljon paremmat, mutta muuten toiminta on aika samanlaista – paljon leikkimistä ja virtaa riittää.

Lasten näkeminen on Selänteelle tuttua myös Lastenklinikalta, jossa mies on nähty useana vuonna.

– Ne ovat itselleni tärkeitä, hieman erilaisia vierailuja. Sairaala ei ole välttämättä se mukavin paikka, ja jos saan aikaan edes muutaman ext-rahymyn, niin vierailu on ajanut asiansa.

Selänne on säilyttänyt suosionsa, vaikka monet esimerkiksi Kurkiauran lapsista eivät olleet edes syntyneet, kun Selänne löi luistimet naulaan kesällä 2014.

Koska Barkov, Laine ja kumppanit ajavat suosiossa ohi?

– Jännä nähdä, 48-vuotias Selänne virnistää ja jatkaa:

– Vanhemmistahan se (suosio) varmasti lähtee, ja netistä ja telkkarista.

Selänteen kesään on mahtunut niin tennistä, veneilyä kuin ystävienkin tapaamista esimerkiksi rapujuhlien merkeissä. Viimeisimpänä mies piti Suomen lahjakkaimmille C-junioreille maalintekoakatemiaansa Espoossa viime viikolla.

– Koko ajan on ollut jotain, mutta onneksi olen päässyt nauttimaan helteistäkin, elokuun lopussa takaisin Pohjois-Amerikkaan ja Etelä-Kaliforniaan suuntaava Selänne kertoo.

Akatemia on se, mikä Selännettä erityisesti Suomessa kiehtoo.

– Ikäluokka on juuri hyvä – he ovat jalostumassa kohti terävintä huippua. Nälkäisiä hyviä poikia, jotka haluavat koko ajan eteenpäin. Akatemian parissa on nyt ollut todella nastat kolme vuotta, ja itselläni on intohimoa hommaan.

Pohjois-Amerikassa Selännettä odottavat syksyllä tutut kuviot – tennistä, golfia, matkustelua, perheen kanssa oleilua ja Anaheim Ducksiin liittyviä edustuksia. Jotain uuttakin on kuitenkin edessä.

– Toinen ravintola aukeaa pian Garden Groveen. Se tulee sellaiseen 40-jalkaisista konteista rakennettavaan kylään, jossa on paljon eri maiden keittiöiden lounas- ja päivällispaikkoja.

Selänteen ja hänen ystävänsä omistama vanhempi ravintola sijaitsee Laguna Beachillä.

Pitkään Anaheim Ducksin paidassa pelannut Selänne saatetaan alkavalla kaudella nähdä isommassa roolissa seuraan liittyvissä asioissa.

– Ainakin he haluaisivat niin nyt, kun seura juhlii 25-vuotista taivaltaan. Suomeen tulen ainakin syksyllä, kun Winnipeg Jets pelaa täällä. Ja jouluksi tulen myös.

Yksi iso muutos koskee myös Selänteiden asumiskuvioita, sillä perheen asunto Coto de Cazassa on myynnissä.

– Muutaman kerran kaupat ovat olleet lähellä, mutta lopulta yhteistä säveltä ei löytynyt. Joka tapauksessa aiomme jatkossakin pysyä samalla alueella.

Teemu Selänne

Syntynyt 3. heinäkuuta 1970 Helsingissä.

NHL:n runkosarjassa 1 451 ottelua tehoin 684+773=1 457.

Pudotuspeleissä 130 peliä tehoin 44+44=88.

Stanley Cup -voittaja Anaheim Ducksin paidasta kesältä 2007.

NHL:n tulokkaiden yhden kauden maali- ja piste-ennätys runkosarjassa, 76+56=132 tehopistettä Winnipeg Jetsin paidassa kaudella 1992–93.

Suomen A-maajoukkueessa neljä olympia- ja kaksi MM-mitalia. Maailmancupin hopeaa ja Kanada Cupin pronssia.

Pelaajana yhteensä kuudet olympialaiset. Talviolympialaisten jääkiekon kaikkien aikojen paras pistemies tehoin 24+19=43.

Seurat Jokeri-vuosien jälkeen: Winnipeg Jets 1992–96, Mighty Ducks of Anaheim 1996–2001, San Jose Sharks 2001–03, Colorado Avalanche 2003–04, Mighty Ducks of Anaheim / Anaheim Ducks 2005–2014.

Asuu Orange Countyn Coto de Cazassa Etelä-Kaliforniassa.

Perheeseen kuuluvat vaimo Sirpa ja lapset Eemil, Eetu, Leevi ja Veera.

Harrastaa intohimoisesti muun muassa tennistä, golfia ja autoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Teemu Selänne kertoo äitinsä kuolinsyyn koskettavassa viestissä – "leikkauksen oli määrä antaa sinulle lisää iloa elämääsi"8.6.2018 03.30
IL: Teemu Selänne paljasti syyn talonsa myynnille6.7.2018 21.30
Teemu Selänne vitsaili MM-kisoissa: Kummola on Suomen mafia – Video21.5.2017 19.48

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat