Viihde

Marjaana, 35, lihoi 170-kiloiseksi, kunnes teki järisyttävän muutoksen – katso uskomaton ennen ja jälkeen kuva

HYVINVOINTI Marjaana Lehtinen sai kimmokkeen urheilulliseen elämään vasta aikuisena.

Marjaana Lehtinen, 35, haluaa kertoa oman tarinansa rohkaistakseen muita.

Pressikuva

Marjaana Lehtinen makasi sohvalla ja katsoi leikkiviä lapsiaan.

Mukaan olisi kiva mennä, mutta ei mitenkään jaksa nousta tästä sohvalta. Vaaka näytti naisen kohdalla korkeimmillaan tuolloin 170 kiloa ja pelkästään kahdeksan tunnin työpäivä oli kaikki mehut vievä ponnistus.

Lapsia tarkkaillessaan Lehtinen vaipui mietteisiin.

– Aloin ajatella, että olenko todella itsekäs. Minä kuitenkin olin tekemässä noita lapsia maailmaan, mutta en jaksa tehdä heidän kanssaan mitään. Se oli kipinä muutokseen.

Paino oli noussut muutamassa vuodessa salakavalasti. Lehtinen oli ollut parikymppisenä normaalipainoinen, mutta lasten tulon myötä omasta hyvinvoinnista huolehtiminen alkoi pikkuhiljaa jäämään. Lapsiarjen keskellä nainen alkoi palkita itseään herkuilla.

– Kaupassa ei tehnyt mieli vaan suklaata, vaan suklaan lisäksi piti saada karkkia, sipsiä, pizzaa, hampurilaisia, Lehtinen luettelee ja pudistaa naurahtaen päätään.

– Kun aloin laihduttamaan, laitoin aina syrjään ne rahat, jotka olisin käyttänyt palkintoherkkuihin. Kun vaaka ensimmäisen kerran näytti alle 100 kiloa, ostin itselleni 500 euron arvoisen sykemittarin palkinnoksi.

 

Tänä päivänä Lehtinen on 80 kiloa kevyempi ja tunnettaan vuoden 2017 Miss Plus Size -voittajana. Hän haluaa toimia elävänä esimerkkinä jokaiselle, että painon pudottaminen on oikeasti mahdollista.

Ja mikä tärkeintä, sen ei tarvitse tarkoittaa elämästä nauttimisen lopettamista.

– Monilla on se harhaluulo, että loppuelämä syödään pelkkiä pussikeittoja. Oikeasti pudottaaksesi painoa, sinun tulee syödä paljon, mutta puhdasta ja oikeaa ruokaa. Se helpottaa myös napostelun vähentymiseen. Jos kroppa on nälän jälkeen ketoositilassa, se huutaa energiaa. Monet tekevät sen, että syövät töissä vähän, mutta kotona se juustonaksupussi meneekin sitten yhdellä istumalla. Tiedän itse tämän kokemuksesta.

– Herkuttelun vastustaminen voi olla vaikeaa, sen ymmärrän. Sanotaan, että makeanhimo menee ohi viidessä minuutissa, mutta ei se hitto vieköön mene. Suunnitelmallisella ruokailulla ja asioiden tarkkaan miettimisellä sitä voi kuitenkin helpottaa ja kohtuullistaa. Itselleni herkuttelu voi hyvin tarkoittaa paria palaa hyvää pizzaa ja lasia viiniä.

Hän myös kehottaa olemaan tuijottamatta liikaa vaakaan.

– Moni hiukan ylipainoinen liikunnallinen ihminen voi olla paremmassa kunnossa kuin indeksien mukaan normaalipainoinen sohvaperuna.

– On myös tärkeää, että painoa pudottaessa ei katsota liikaa eteenpäin. Jos olisin alkuvaiheessa ajatellut, että sitten kun olen 80 kiloa kevyempi, urakka olisi tuntunut ihan mahdottomalta.

Lehtisen mukaan myös perhe oli tärkeässä roolissa painonpudotuksessa. Nyt sohvahetkien lisäksi arjessa on myös liikuntahetkiä.

– Juoksemme esimerkiksi joskus yhdessä mäkeä ylös niin, että jokaisen pitää viedä tietty määrä kiviä mäen päälle. Se on kivaa yhdessä tekemistä ja liikkumista. Lapset olivat vielä pieniä kun painoin enemmän, joten he eivät sitä niin muistakaan. Jostain vanhasta kuvasta joskus katsoivat ja totesivat, että äiti sä olet ollut joskus vähän pulska, Lehtinen purskahtaa nauruun.

Elävä esikuva

Marjaana Lehtinen valittiin Miss Plus Sizeksi vuonna 2017.

Hän on sen jälkeen halunnut toimia esikuvana kaikille, jotka haaveilevat painon pudottamisesta ja urheilullisen elämän aloittamisesta.

Lehtinen kirjoittaa Paljon rakastettavaa -blogia ja toimii mukana Minä onnistuin -nettivalmennuksessa.

Asuu Kartanonkoskella miehensä ja lastensa kanssa.

Julkaisee elokuussa Minä, Plus Size -kirjan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

80-kiloa laihduttanut Marjaana, 35, puki bikinit ensimmäistä kertaa päälleen – hotellin rantabaarissa iski häpeä14.8.2018 04.00
Pömpöttääkö vatsa? Näin vähennät rasvaa vyötäröltä – "Se on kylmä fakta"15.8.2018 04.30
Hannah laihdutti 100 kiloa ja pettyi pahasti – miehet karttavat Tinderissä14.7.2018 21.01

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat