Puheenaihe

Telia julkaisee Suomessa täysin uuden "hybridilaajakaistan" – tällainen se on

Nettiyhteyden pitäisi toimia hybridimallilla nopeammin ja varmemmin.

Ella Kajaste

Netti- ja puhelinoperaattori Telia tuo ensimmäisenä Suomessa kiinteän laajakaistan ja mobiilinetin yhdistävän hybridilaajakaistan. Telian mukaan tällainen nettiyhteys on nopeampi ja vakaampi.

Hybridilaajakaista tuo parannuksia useille paikkakunnille Suomessa. Hybridilaajakaistassa molemmat nettiyhteydet, kiinteä ja mobiili, toimivat samanaikaisesti. Niiden nopeudet ja kapasiteetti yhdistyvät nopeaksi kodin wifi-verkoksi. Kiinteä netti antaa yhteyteen vakautta ja toimintavarmuutta, ja 4G-mobiiliyhteys tuo lisää nopeutta.

Logiikkana on, että vaikka mobiilinetti on nopeampi kuin useimmat laajakaistayhteydet, on sen toimintavarmuus heikompi. Kun mobiilinetin tukiasemissa on ruuhkaa, kiinteä laajakaista toimii vakaasti. Nettiyhteys on hybridiliittymässä siis "tuplavarmistettu".

Erityisesti alueilla, joilla ei vielä ole valokuituyhteyttä, hybridilaajakaista on tavallista parempi vaihtoehto.

– Hybridi voi helpottaa surffausta yli miljoonassa suomalaisessa kotitaloudessa. Kahta yhteyttä hyödyntävä palvelu takaa kodeissa sujuvan netinkäytön useammalle käyttäjälle ja mahdollistaa tv-palveluiden seuraamisen HD-laatuisena yhä useammassa taloudessa. Katselukokemuksen parantuminen voi olla todella huomattavaa omalla paikkakunnalla. Esimerkiksi Porissa aiemmin vain noin joka kymmenes kotitalous on voinut saada yhtä nopean ja toimintavarman kiinteän laajakaistan Telialta, kertoo Telian laajakaistapalveluiden vastaava liiketoimintapäällikkö Kalle Muhonen.

Uusi palvelu tarvitse myös uudenlaisen hybridireitittimen, joka tulee liittymän mukana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tässä ovat suosituimmat puhelimet tällä hetkellä – 200 euron halpisluuri hakkaa kalliit kilpailijat7.8.2018 04.55
Älypuhelin pilaa helposti silmät – älä missään nimessä käytä sitä tällä tavalla14.8.2018 23.00
Puhelinvalmistajat ja kuluttajariitalautakunta eri linjoilla – IS: Näin kauan älypuhelimen pitää kestää4.7.2018 04.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat