Puheenaihe

Finnair paljasti: Näin 1,5 promillen kännissä oleva lentokapteeni jäi kiinni – toilailulle tylyt seuraukset

Finnairin lentokapteeni ei päässyt lentoon asti. Kuvituskuva.

Jussi Vehkasalo

Lentoyhtiö Finnair vahvistaa, että eilen illalla Helsinki-Vantaan lentokentällä puhallutettu lentokapteeni on Finnairin työntekijä. Lentokapteenia epäillään ilmaliikennejuopumuksesta.

– Suhtaudumme turvallisuuteen äärimmäisen vakavasti, ja ryhdyimme ohjeistuksiemme mukaisiin toimiin välittömästi päihde-epäilyn jälkeen. Meillä on nollatoleranssi päihteisiin, ja kaikki prosessimme ja käytäntömme perustuvat siihen, että jokainen lento operoidaan turvallisesti. Vaikka tapaus on surullinen, se osoittaa kuitenkin, että prosessimme toimivat, sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt.

Yhtiön henkilökunta ilmoitti itse poliisille, kun se huomasi, että kapteeni vaikutti olevan humalassa. Itä-Uudenmaan poliisi kutsuttiin paikalle ja poliisipartio puhallutti koko miehistön. Kapteeni puhalsi 1,5 promillen lukemat alkometriin.

MTV:n mukaan koneeseen tehtiin lähtöselvitystä, kun poliisi puhallutti miehistön. Kapteeni ei vielä ollut ehtinyt koneen ohjaamoon tekemään lähtövalmisteluita.

Finnairin mukaan sen työntekijöillä on velvollisuus tehdä ilmoitus, mikäli epäilee jonkun olevan päihteiden vaikutuksen alaisena työpaikalla. Lentävä henkilöstö ei saa käyttää alkoholia 12 tuntia ennen työvuoroa.

– Mikäli turvallisuuskriittisessä tehtävässä työskentelevä henkilö on työssä alkoholin vaikutuksen alaisena, sen seurauksena on työsuhteen purku. Ilmoitamme asiasta aina myös viranomaisille, Schildt kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Jäätävä romahdus: Finnair putosi yli 10 sijaa ja Helsinki-Vantaa 20 sijaa maailmanlaajuisessa vertailuissa – näissä asioissa toivomisen varaa6.6.2018 22.00
​Finnairin ilmoitus matkustajien punnitsemisesta synnytti kohun – "Otetaanko painorajat käyttöön?"31.10.2017 06.49
Lähdössä mökille tai matkalle? Älä vaan tee näitä mokia kotisi kanssa – potentiaalisesti katastrofaaliset seuraukset16.6.2018 04.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat