Puheenaihe

Helsinkiläinen Ossi tekee Onnibus-kuljettajasta rikosilmoituksen – "Kyseessä on tapon yritys"

Töölöläinen Ossi Viljakainen teki rikosilmoituksen Onnibus-yrityksen linja-auton kuljettajasta. Rikosilmoitus juontaa juurensa tiistaiseen välikohtaukseen.

Viljakainen oli omien sanojensa mukaan pyöräilemässä Mannerheimintietä, kun takana ollut linja-auto soitti äänitorvea hänen takanaan.

– Ajoin samaa vauhtia kuin ajoradalla edenneet autot. Yllättäen tulee paineilmaäänitorven todella voimakas tööttäys aivan läheltä, ja säikähdän niin kovasti, että meinaan horjahtaa, Viljakainen kertoo.

Viljakainen kertoo bussin lähteneen ohittamaan häntä vasemmanpuoleisen kaista kautta, vain kymmenien senttien päästä pyörästä.

– Jouduin hyppäämään jalkakäytävälle. Säikähdyksen ja shokin nostamassa adrenaliinipuuskassa huomaan täriseväni voimakkaasti ja kiroavani mielessäni.

Viljakainen kertoo ajaneensa läheisiin liikennevaloihin pysähtyneen bussin eteen ja kaivaneensa kameran, jolla hän kuvasi kuskin ja rekisterikilven.

Seurasi pattitilanne, kun kuljettaja viittoi paikallaan seissyttä Viljakaista siirtymään. Lopulta Viljakainen kutsui paikalle poliisit, jotka tarkastivat osapuolten paperit ja antoivat kuljettajalle huomautuksen liikenteen vaarantamisesta.

– Itse tärisin tapahtuman jälkeen vielä ainakin 45 minuuttia. Onneksi ei kuitenkaan käynyt mitään, Viljakainen kertoo.

Viljakainen kertoo olleensa yhteydessä Onnibusiin, jonka vastaus ei kuitenkaan tyydyttänyt.

– He kertoivat, että kyseinen tapahtuma on käsitelty kuljettajan esimiehen toimesta, ja pahoittelivat mahdollista epäselvyyttä. Asia oli kuulemma heidän osaltaan loppuun käsitelty.

Viljakainen näkee kuljettajan syyllistyneen neljään eri rikosnimikkeeseen.

– Mielestäni kyseessä on oikeudeton äänenmerkinantolaitteen käyttö taajama-alueella, turvavälin noudattamatta jättäminen, varovaisuusvelvollisuuden kevyttä liikennettä kohtaan noudattamatta jättäminen ja tapon yritys, Viljakainen luettelee pohtimiaan rikosnimikkeitä.

Viljakainen antaa tilanteesta pyyhkeitä myös kaupungille.

– Useilla vilkasliikenteisillä Helsingin sisääntuloväylillä ei ole pyöräteitä ja ne ovat pyöräilijöille todella turvattomia, jopa hengenvaarallisia.

Tapauksesta ensimmäisenä uutisoinut Helsingin Sanomat kysyi tapauksesta Onnibussilta. Liikennepäällikkö Antti Kallas vahvisti lehdelle hieman vastaavanlaisen tilanteen tapahtuneen, mutta kertoi kuljettajan käsityksen eriävän Viljakaisen versiosta.

– Kuljettaja kyllä tööttäsi, koska halusi antaa merkin, että tulee ohi. Sitä kuljettaja ei tiedä, miksi pyöräilijä provosoitui tästä niin paljon, Kallas kommentoi HS:lle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat