Puheenaihe

Tulli vahvistaa: 400 euron netistä tilatusta tuotteesta pitää maksaa liki 600 euron lisämaksut

Kuvituskuva.

Johanna Erjonsalo

Tullaamattomana tilattujen tuotteiden hinnoista voi paljastua epämieluisia yllätyksiä Suomessa.

Suosiossa olevan sähköpolkupyörän hankkiminen ulkomailta voi koitua tällä hetkellä huomattavasti hintalappua kalliimmaksi investoinniksi.

Erityisen varuillaan kannattaa olla kiinalaisvalmisteisten sähköpolkupyörien kanssa, jotka tulli on asettanut kuuden kuukauden ajaksi polkumyyntitullin.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että polkumyyntitullia varten täytyy maksaa vakuus pyörää tullattaessa. Polkumyyntitulli saattaa muuttua pysyväksi, joten tilaajalle selviää vasta kuuden kuukauden jälkeen, pysyykö tullimaksu.

Jos tulli kannetaan, tullauksen yhteydessä maksettu vakuus kuittaa polkumyyntitullin. Jos polkumyyntitullia ei kanneta, tulli palauttaa vakuuden.

Hintaero voi olla varsin merkittävä. Esimerkiksi 400 euron hintaisesta kiinalaisesta sähköpolkupyörästä, jonka postituskulut ovat 35 euroa, joutuisit maksamaan 26,10 euroa yleistä tullia ja 363,70 polkumyyntitullia sekä 197,90 euroa arvonlisäveroa, eli yhteensä noin 587,70 euroa maahantuontiveroja. Ratkaisevaa on pyörän alkuperämaa, ei se mistä sen on tilannut.

Esimerkiksi Saksasta tilatusta kiinalaisvalmisteisesta sähköpolkupyörästä joutuu myös maksamaan polkumyyntitullin.

Tulli perii joko EU:sta tai EU:n ulkopuolelta lähetetyistä yli 150 euron arvoisista tuotteista yleistä tullia ja arvonlisäveroa sekä näiden lisäksi polkumyyntitullia ja mahdollisesti tasoitustullia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ihmisten ajattelemattomuus maksaa joka vuosi 150 000 euroa – ethän sinä sorru näihin virheisiin?21.8.2018 04.30
Selvitys: Tältä lentoyhtiöltä et saa korvauksia, vaikka kuinka yrittäisit – "Velkaa asiakkailleen 120 miljoonaa"4.6.2018 03.50
Maisa Torppa tunnustaa: "Mulle tarjottiin helppoa rahaa ja tein jotain tosi tyhmää – kaduttaa"19.8.2018 13.27

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat