Viihde

Löyly-saunasta kohistaan nyt Hollywoodissa – Jasper Pääkkösen tarina Los Angelesin leffabileistä kertoo kuinka upea saavutus on kyseessä

Löyly on valittu maailman mahtavimpien kohteiden listalle.

JOHANNA ERJONSALO

Time-lehti on valinnut Helsingin Hernesaaressa sijaitseva sauna ja ravintola Löylyn maailman parhaiden paikkojen listalleen. World's Greatest Places 2018 -listalla Löyly on mukana vierailtavien paikkojen listalla.

Lehti on koonnut sadan kohteen listan yli 1200 toimittajan ja asiantuntijan mielipiteiden ja suositusten pohjalta. Mukana on nähtävyyksien lisäksi ravintoloita ja hotelleja ympäri maailman.

– Tämä on varmasti suurin tunnustus, jonka voin ajatella Löylyn saavan. Timen top 100 -listaukset ovat melkoinen käsite maailmanlaajuisesti, joten Löyly ja suomalainen saunakulttuuri saavat tätä kautta huomattavaa näkyvyyttä ympäri maailman, kommentoi Löylyn osaomistaja Jasper Pääkkönen.

Pääkkösen mukaan Löyly on saanut huomiota myös Hollywood-piireissä. Pääkkönen on viime aikoina ollut julkisuudessa ensimmäisen Hollywood-roolinsa vuoksi. Hän esitti umpirasistista Ku Klux Klanin jäsentä Blackkklansman-elokuvassa.

– Täällä Los Angelesissa yllättävän moni on jo kuullut Löylystä. On hauska huomata elokuva-alaan liittyvissä tapaamisissa, että Löyly-viidakkorumpu on soinut. Ne harvat leffa-alan ihmiset, jotka Suomessa vieraillessaan ovat käyneet Löylyssä, ovat kertoneet paikasta kollegoilleen: "Ai olet Helsingistä? Siellä on kuulemma sellainen hieno sauna, oletko käynyt?", on kommentti, johon olen törmännyt muutamaan otteeseen, Pääkkönen kertoo.

Listalla ei Löylyn lisäksi ole muita suomalaiskohteita. Pohjoismaista listalle ovat päässeet tanskalaiset ravintola Noma, Tivolin huvipuisto sekä tiedemuseo Experimentarium, ruotsalaiset hotellit Treehotel ja Icehotel 365 sekä islantilainen Blue Lagoon -kylpylä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat