Viihde

Pepe Willberg reagoi tylysti nähdessään ensimmäistä kertaa Vain Elämää -kollegoidensa nimet – "Voi ei"

Pepe Willbergille päätös osallistua Vain Elämää -ohjelmaan oli pitkän harkinnan tulos.

Toni Tervo

Pepe Willbergiä saatiin maanitella pitkään mukaan Vain Elämää -ohjelmaan.

Muusikko oli jo pidemmän aikaa todennut, että nykymusiikki ei ole hänen juttunsa ja mietti, että löytäisikö hän tuollaisessa ohjelmassa lainkaan omaa paikkaansa. Lopulta hän kuitenkin suostui.

Suostumuksen jälkeen kesti hetki ja sen jälkeen hänelle toimitettiin lista muista osallistujista: Pyhimys, Ellinoora, Tuure Kilpeläinen, Lauri Ylönen, Evelina ja Anne Mattila.

Willbergin pelot nostivat päätään.

– Ensimmäinen reaktioni oli, että voi ei. En oikein kuuntele radiota, jos puheradioita ei lasketa, enkä oikein tuntenut suurimman osan heistä tuotantoa lainkaan. Mietin, että kuinkahan minä tuolta löydän esitettävää. Muusikkona tykkään kuitenkin valita kappaleita, jotka haastavat, mies muistelee.

Työhön piti kuitenkin tarttua nopealla aikataululla.

– Mökkimatkalla vaimon kanssa kuuntelimme heidän tuotantoaan läpi. Evelinan yhden biisin tunnistin sieltä. Se oli vissiin ollut niin iso hitti, että edes minä en voinut välttyä siltä, mies nauraa.

Nyt jälkeenpäin miehen on helppo hymyillä ja todeta, että esitettävää löytyi.

– Piti olla nopea ja varata ne biisit, mitkä halusi ennenkuin muut ehtivät, laulaja virnistää.

Myös henkinen yhteys nuorempiin kollegoihin syntyi ja nämä ristivätkin Willbergin leikkisästi "Pepsiksi". Kaikilla oli kunnioitusta miehen pitkää uraa kohtaan.

Uraan, johon laulajalla itsellään on mielenkiintoinen suhtautuminen.

– Olen vuosikymmeniä tehnyt sellaista musiikkia, josta itse pidän. Sen takia sellaista jättihittiä ei varmaan koskaan ole tullut kohdalle. Sitä on välillä ihmetelty ulkomailla asti. Tutut ovat sanoneet, että kuinka olen voinut olla näin pitkään muusikkona ilman hittejä, Willberg vitsailee.

Vuosikymmenien uraan mahtuu luonnollisesti nousua ja laskuja.

– Hyvin on pärjätty, mutta varsinkin nuorena tuli kulutettua enemmän. Mikä laulaen tulee, se viheltäen menee, hän murjaisee omintakeiseen tyyliinsä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Pepe Willbergin ja Pauliinan päätös – kotona ei juoda viinaa15.1.2015 13.21

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat