Viihde

"Maailman rivoin retiisi" löytyi pellolta – koko ei tehnyt maanviljelijän vaimoon vaikutusta

Kaksi koulua pääkaupunkiseudulta saa pian kasvatettavakseen avaruudessa käyneitä retiisinsiemeniä. – Kuva ei liity tapaukseen.

Wikipedia / Frank Vincentz

Eläkkeellä oleva kirjanpitäjä Richard Kemball-Cook kasvattanut nykyään vihanneksia omalla takapihallaan. 72-vuotias mies on puuhastellut vihannesten parissa kolmisen vuotta, mutta hänen hiljattain löytämänsä juures oli jotain aivan uutta. Harvinaisen kookas ja muodoltaan suorastaan rivo retiisi kiinnitti heti Richardin huomion. Hän uskoo, että kyseessä on Britannian "tuhmin vihannes".

– Se oli melkoinen shokki. Yhtäläisyyttä ei voinut olla huomaamatta, hän sanoo New York Postin haastattelussa:

– Se on varmaan 10 senttiä pitkä, mikä on retiisille aika vaikuttavaa.

Silti, Richardin vaimolle, Coralle, retiisi ei ollut riittävän kookas:

– Näytin sen vaimolleni, mutta hän ei ollut vaikuttunut sen koosta.

Richard, joka kasvattaa pihallaan muun muassa maissia ja kesäkurpitsaa, uskoo, että sää on syyllinen epätavallisen muotoisen retiisin syntyyn:

– Kävimme läpi kauden, jolloin vihannekset eivät kasvaneet kovin hyvin, koska sateita ei juurikaan ollut. Sitten yhtäkkiä saimme paljon kaatosateita ja vihannekset alkoivat kasvaa räjähdysmäisesti. 

Mies ei aluksi tiennyt, miten tuhman vihanneksen kanssa tulisi toimia. Kuten Richard sanoo, hän ei tiennyt, pitäisikö "soittaa lehtiin vai syödä se". Richardin ei tarvinnut lopulta tehdä päätöstä itse, sillä hänen tyttärensä, Amy, heitti retiisin pois sillä välin, kun hänen isänsä oli poissa kotoa.

 

Lähde: New York Post

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Milja, 21, käskettiin liian paljastavan vaatetuksen vuoksi ulos kaupasta – kuva: onko tämä asu liian rivo suomalaiseen ruokakauppaan?27.8.2018 04.40

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat