Viihde

Upeat naiset saunassa ja pellolla – nuorisotyöntekijät kuvasivat oman tyttökalenterin

Tukiyhdistyksen sihteeri Mirkka Pellinen poseeraa kalenterikuvaa varten. Kuvaamassa valokuvaaja Antti Pihlajamäki.

Annika Talikka

Etsivän nuorisotyön parissa työskentelevät naiset tempaisevat Nurmijärvellä tekemällä oman "voimaannuttavan tyttökalenterin".

Taustalla on Nurmijärven seurakunnan Saapas-toimintaa tukemaan perustettu yhdistys, Nurmijärven Saappaan tuki ry.

Saapas-toiminnalla on tukiyhdistyksiä jo monella paikkakunnalla. Nurmijärvellä sellaisen perustamisesta on puhuttu tuoreen yhdistyksen puheenjohtaja Tiina Pihlajamäen ja sihteeri Mirkka Pellisen mukaan jo parin vuoden ajan.

– Yhdistys perustettiin tukemaan ja kannustamaan vapaaehtoisten jaksamista saapastyössä, Mirkka Pellinen kiteyttää Nurmijärven Uutisten haastattelussa.

Ensimmäisenä varainkeruukeinonaan tukiyhdistys on tehnyt tyttökalenterin, jonka ideoinnissa oli kyse myös vapaaehtoisten, tällä kertaa naisten, voimaannuttamisesta ja heidän naiseutensa tukemisesta.

– Naiseuden teema on kulkenut jo pitkään saapasporukassamme, Pihlajamäki sanoo.

– Monen naisen, kuin myös nuorenkin, omakuva on vielä tänäkin päivänä kielteinen. Siksi halusimme lähteä itse kokeilemaan voimaantumista valokuvauksen avulla, Pellinen jatkaa.

Kuvista tuli niin upeita, että ryhmä päätti tehdä niistä kalenterin rohkaistakseen muitakin naisia kehopositiivisuuteen. Idea tyttökalenterista ei ollut aivan uusi, koska Jyväskylän Saappaan Tuki ry teki pari vuotta sitten poikakalenterin.

Kalenterissa on kuvia yhdeksästä Saapas-toimintaan Nurmijärvellä osallistuvasta naisesta. Heistä jokainen on saanut valita itse, minkälaisessa ympäristössä haluaa tulla kuvatuksi.

Kalenterikuvissa yksi naisista on kuvattu avoautossa, toinen saunassa ja eräs auringonkukkia sylissään. Kalenterin kuvat on ottanut ammattivalokuvaaja Antti Pihlajamäki.

Vaikka naiset ovat valinneet itse paikan, jossa kuvat on otettu, ideointi ja suunnittelu on tehty porukalla. Projektin mottona onkin ollut yhdessä tekeminen toisiaan tukien.

Kalenterin kaikki kuvat on otettu studiokuvia lukuunottamatta Lepsämässä ja kalenteri toteutetaan vapaaehtoisvoimin.

Kalenterista kertoi ensin Nurmijärven Uutiset. Lisää kuvia tyttökalenterin kuvauksista löydät lehden verkkosivuilta.

Nurmijärven Saappaan tuki

Yhdistys on perustettu 8. elokuuta 2018.

Jäseniksi pääsevät vapaaehtoiset, jotka ovat käyneet Saapas-koulutuksen. Kannatusjäseneksi pääsevät kaikki halukkaat. Myös yhteisökannatusjäseniä toivotaan mukaan toimintaan.

Nurmijärven Saappaan tuki ry on mukana Facebookissa.

Yhdistyksen sähköpostiosoite on [email protected].

Tyttökalenterin tilaukset voi lähettää sähköpostiosoitteeseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

10 uskomattoman upeaa naista bikineissä – Miss Suomi -finalistien uudet kuvat vievät takaisin kesän helteisiin8.9.2018 05.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat