Viihde

Jenni Vartiainen salaperäisenä – "Ehkä mä joskus kerron oman versioni tästä kaikesta"

Warner Music Finland

– Ehkä mä joskus kirjoitan kirjan, jossa kerron oman versioni tästä kaikesta.

Jenni Vartiaisen elämä ja asiat ovat kiinnostaneet faneja ja mediaa siitä asti kun laulaja aikoinaan teki läpimurtonsa. Ja koska hän ei jaa elämäänsä jatkuvasti lehtien palstoilla naisen kappaleiden sanoituksista yritetään hakea vihjeitä.

– On hauska huomata millaiset asiat ihmisille korostuvat kappaleista. Ihmiset saattavat kuunnella mun biisiä ja miettiä, että tämä kertoo jostain tyypistä kenen kanssa Jenni on tai on ollut. En ole koskaan halunnut alkaa selittelemään kappaleitani liikaa. Niin paljon kuin ihmiset kuulevat mun biisejä, mä kuulen heidän tulkintansa niistä. Ja se on tosi siistiä.

Ihmisille tuli kuun alussa lisää tulkintaa, sillä Vartiainen julkaisi pitkästä aikaa soololevyn. Hän kuvaa Monologia mahdollisesti uransa henkilökohtaisimmaksi projektiksi.

– Se kuvaa elämässä niitä hetkiä, kun pitää miettiä, että jäädäkö vai lähteä. Rakastan kokonaisuuksia ja tämä levy on nimenomaan sellainen. Se on myös tosi suorapuheinen, niin kuin minäkin. Se on sellainen piirre, jota arvostan ihmisessä. Yleensä meitä ei satuta itse totuus vaan tapa, jolla se esitetään.

Vartiaisen edellinen soololevy Terra julkaistiin vuonna 2013. Vaikka Vartiainen on tällä välillä julkaissut yksittäisiä kappaleita, kyseessä on pitkä tauko olla julkaisematta albumia. Vartiainen halusi kuitenkin keskittyä projektiin rauhassa.

– Kyllä tämä on aika jännittävää ollut. En oikeastaan edes muistanut millaista levyn julkaisu henkisesti on. Tämä on ollut pitkä sykli, joka omalla tavallaan huipentuu nyt syksyn keikkoihin ja eritoten Hartwall-areenan keikkaan. Se tulee olemaan läpileikkaus tähänastisesta urastani.

Vuosien varrella laulaja on myös itse kokenut muutoksia.

– Olen vuosien varrella alkanut olla itselleni armollinen ja oppinut antamaan itselleni tilaa epäonnistua. Työni on näkyvää ja olen sen vuoksi arvostelun kohteena, mutta tähän mennessä olen ollut oma pahin tuomarini. Sitä kuitenkin väsyy itsensä luomaan paineeseen. Olen nyt 35-vuotias. Me muutumme ja kasvamme iän myötä. Opimme elämästä. Totta kai voisimme yrittää elää samalla tavalla, mutta silloin elämä ei näyttäydy täydessä spektrissään, Vartiainen hymyilee.

– Rentous on lisännyt myös luovuuttani. Sisäinen taistelu on vähentynyt ja uskallan tuoda itseäni enemmän esiin.

Hartwall-areenan keikan jälkeen Vartiainen aikoo antautua intohimonsa vietäväksi.

– Rakastan matkustelua. Se on tietynlaista eskapismia. Haluaisin päästä Japaniin, sillä osti sinne vuonna 201 liput pari päivää ennen tsunamia. Reissu tietenkin peruuntui enkä päässyt sinne enää uudestaan. Se jäi harmittamaan, sillä Japani kiehtoo maana ja kulttuurina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Anna Puu paljasti uuden puolen itsestään – räväkkä "disco-Anna" kertoo nyt mitä tapahtui akustista musiikkia esittävälle keijukaistytölle4.9.2018 05.30
Olli Lindholmille ja Yö-yhtyeelle naurettiin räkäisesti 17-vuotta sitten – nyt lähes kaikki artistit kopioivat samaa temppua11.9.2018 04.30
The Rasmuksen Lauri Ylönen huvittui lenkkeilijän käytöksestä Suomessa – ero Yhdysvaltoihin tuli kerralla selväksi30.8.2018 04.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat