Viihde

Onko Erika, 24, Suomen kaunein It-työntekijä? – Kuva: Miss Suomi -finalisti paljastaa olevansa vähän "yllytyshullu"

Nadi Hammouda

Jos sovelluksesi ei toimi, kannattaa todennäköisesti soittaa Erika Helinille.

24-vuotias Miss Suomi -finalisti työskentelee nimittäin sovellusneuvojana ja ratkoo päivittäin ihmisten ongelmia katsastussoveluksen kanssa.

– Se on tosi kivaa. Ei ehkä aikoinaan tullut mieleen, että tällaiseen hommaan päätyisin, mutta pidän tosi paljon työstäni, iloinen nainen juttelee.

– Työkaveritkin ovat jo tottuneet missijuttuihini, hän nauraa.

Vaikka työkaverit Heliniä tsemppaavatkin, hän kokee misseihin liittyvien ennakkoluulojen olevan yhä vahvoja. Ja niitä hän haluaisi olla murtamassa.

– Moni ei tiedä, mitä missiltä oikeasti vaaditaan. Ulkopuolisen on helppo katsoa, että huomiota kiinnitetään ainoastaan ulkonäköön, mutta totuus on ihan toinen. Tuomaristo hakee vahvaa sanavalmista persoonaa. Hissukka ei Miss Suomena pärjäisi.

Naiselle oli itsestään selvää, että hän halusi hakea nimenomaan Miss Suomeksi.

– Olen lapsuudesta asti ihannoinut missejä ja aina tiennyt, että tulen hakemaan kilpailuun. Nyt olen top 10:ssä ja on vieläkin häkeltynyt olo.

Parhaillaan Turkissa kuvausmatkalla oleva nainen kertoo, että finaaliin pääseminen tarkoitti myös viimeistenkin haavekuvien tippumista silmiltä.

– Lapsena ajattelin, että misseys on pelkkää glamouria ja prinsessana olemista. Mutta kuten aiemmin sanoin, se on oikeasti kovaa työtä! En kyllä silti vaihtaisi pois.

Helin kuvailee omaa asennettaan elämään ennakkoluulottomaksi ja hiukan jopa yllytyshulluksi.

– Tykkään tehdä kaikkea vähän ylltyshullua ja sillä tavalla paljon rajoja ei ole. Olen esimerkiksi ajanut moottoripyörällä crossirataa. Enkä siis oikeasti osaa ajaa crossia, nainen nauraa.

– Okei, ehkä benjihyppyä en kävisi hyppämäässä. Sen verran mukavuudenhaluinen kuitenkin taidan olla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat