Viihde

Saara, 24, järkyttyi työhaastattelussa – haastattelijalta törkeitä kysymyksiä

Saara Kemiläinen kilpailee tämän vuoden Miss Helsinki -kilpailussa.

Lars Johnson

24-vuotiaan Saara Kemiläisen kokemukset kertovat, että työmarkkinoilla on vielä paljon tekemistä tasa-arvon kanssa.

Hän lähti kesällä etsimään työpaikkaa innoissaan, mutta järkyttyi pian kysymyksistä, joita kohtasi.

– Mitä poikaystäväsi tekee työkseen? Mitä vanhempasi tekee työkseen? Mitenkäs lapset, onko ne lähitulevaisuuden haave? Minkä takia olet muuttanut niin paljon lapsena? Oletko kovin herkkä, sillä meillä ei pärjää jos itkee usein. Tällaisia asioita minulta haastatteluissa kysyttin. Ja ihan rekrytoinnin ammattilaisten toimesta.

Kemiläinen kertoo kokeneensa haastattelujen jälkeen vaihtelevia tunteita.

– Ensimmäinen tunne joka kerta, kun minulta on kysytty jotain minkä tiedän olevan asiaan kuulumatonta tai jopa laitonta, on pettymys. Pettymys siihen yritykseen, koska haen vain paikkoja, jotka oikeasti kiinnostaa mua ja joiden arvojen luulen olevan mun mukaisia

– Toinen on tottakai puhdas tyrmistys ja loukkaantuminen, ettei minua arvosteta työnhakijana sen vertaa, että noudatettaisiin hyvää haastatteluetiikkaa ja lakia. Tulee sellainen olo, ettei nuori naishakija (lapsikysymyksessä) ole työnhakijana yhtä arvokas kuin mahdollisesti joku muu.

Hän kertoo antaneensa hakuprosesseista myös palautetta.

– Ammattirekryäjän tekemästä haastattelusta, jossa kysyttiin muun muassa lapsista, annoin firmalle palautetta, jota sitten jälkikäteen hieman latteasti pahoiteltiin sähköpostitse. Ei tullut sellainen olo, että siihen oltaisiin todella reagoitu.

– Mutta toisaalta se kertoo minulle enemmän siitä yrityksestä. Siitä etteivät ne toimi mun arvojen mukaisesti tai että haluaisin olla siellä töissä. Ja esimerkiksi viestinnän alalla Suomessa loppujen lopuksi on aika pienet piirit, että huono maine kyllä aina kiirii.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Missi Elina Tervon hieronta sai järkyttävän käänteen – "Onpas sulla iso pylly ja hyvät tissit"19.8.2018 10.47

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat