Viihde

Laulaja Yona oli suihkussa kun yhtäkkiä oivallus iski – "sen jälkeen olen oppinut nauttimaan hetkistä"

Toni Tervo

Joskus oivallukset iskevät mitä kummallisemmissa paikoissa.

Laulaja Yona oli pitkään pohtinut täydellisyyttä. Miksi ihmiset pyrkivät siihen jatkuvasti? Miksi minä pyrin siihen?

– Meillä on illuusio täydellisyydestä, että se on sellainen tila, joka tulee saavuttaa ja sitä kohti pyritään. Teen itsekin niin. Se ajatus oli jotenkin musertava, Yona muistelee.

Yksi hetki kuitenkin muutti ajatusmaailmaa. Yona oli suihkussa, kun hänen katseensa kiinnittyi vesipisaroihin, jotka kimmelsivät niihin osuvassa valossa.

– Siinä tuli jonkinlainen jännä dissosiaatiohäiriö. Olin yhtäkkiä sellaisessa tilassa, jossa oli vaan ne vesipisarat. Sitä on vaikea selittää. Se on sellainen lapsenomainen olotila, jota aikuisena on vaikea saavuttaa. Sen jälkeen olen oppinut nauttimaan yksittäisistä hetkistä ja sellaisista tiloista.

– Olen monesti urallani kokenut alituista tyytymättömyyden tunnetta. Olen jopa ollut ihmisille vihainen, että miksi ette ymmärrä taidettani. Nyt olen siitä saanut vapauduttua vähän. Ihmiset saavat inhota musiikkiani jos haluavat. Se on heidän oikeutensa.

Nyt muusikko haluaisikin lanseerata täydellisyyden käsitteen uudestaan.

– Eikö juuri epätäydellisyys ole täydellistä? Eräänä päivänäkin olin ottamassa kuvaa yhdestä kasvista, kun huomasin lehdessä reiän, jonka joku hyönteinen oli nakertanut. Harmittelin asiaa, kunnes havahduin. Eikö se ole juuri nyt niin täydellinen, kuin luonto sen tarkoitti? Oma ajatusmaailmani vain oli väärä.

– Ja epätäydellisyys kuuluu myös ihmisyyteen.

Näitä ja muita teemoja Yona käsittelee uusimmalla albumillaan, joka on naisen ensimmäinen suurella levy-yhtiöllä, vaikka on jo muusikon seitsemäs pitkäsoitto. Syy "suuren koneiston" syliin antautumiseen oli räppäri Pyhimys, joka työskentelee Universal Musicin palveluksessa A& R:nä.

– Pyhimys oli ainoa, joka ei yrittänyt tunkea minua minkäänlaiseen muottiin. Hän ei sanonut, että sinun pitäisi muuttaa tätä tai olla enemmän tuollainen, Yona perustelee.

– Minulla on tästä levystä hyvä fiilis. Vaikka olenkin yhä aika ihmisraunio ennen levyn julkaisua, hän nauraa.

Uusi levy kantaa nimeä 7. Numero, joka tuli naiselle liiankin tutuksi.

– Se alkoi seurata minua joka paikkaan. Olemme esimerkiksi olleet mieheni kanssa yhdessä seitsemän vuotta. Tämä oli seitsemäs levyni ja niin edelleen. Aloin tutkimaan numerologiaa ja arvaatko mitä numero seitsemän edusti?

– Täydellisyyttä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat