Puheenaihe

Yllätyslakko K-Citymarketin kassoilla – ” Tämä on viesti Sipilälle"

Oulun ja Raahen K-Citymarketeissa järjestettiin tänään lyhytmuotoinen mielenilmaus. Kuva ei liity tapaukseen. – 

Tuomas Massinen / arkisto

Oulun ja Raahen K-Citymarkettien kassajonot hiljenivät eilen kahdeksi minuutiksi, kun työntekijät järjestivät mielenilmauksen vastustaakseen irtisanomislakia. PAM kertoi mietenilmauksesta Twitter-tilillään.

Kaavaillut muutokset työlainsäädäntöön tekisivät irtisanomistilanteet entistä epäselvemmiksi, kun irtisanominen helpottuisi alle 20 työntekijän yrityksissä.

Raahessa toimipaikkakohtaisena luottamusmiehenä toimiva Mari Ikonen kertoo, että irtisanomislaki on herättänyt työpaikalla paljon tunteita. Mielenilmaukseen osallistui tänään puolen päivän aikaan noin 15 työntekijää ja avoinna olleet kassalinjat sulkeutuivat kokonaan.

– Halusimme teollamme osoittaa, että olemme valmiita puolustamaan irtisanomissuojaa. Toteutuessaan lakiesitys lisää eriarvoisuutta. Sitä emme halua. Asiakkaat ymmärsivät mielenilmauksen syyn yllättävän hyvin ja odottivat sen loppumista rauhassa, Ikonen kertoo PAMin mukaan.

Samaan aikaan myös Oulussa K-Citymarket Ruskossa työn teko keskeytettiin. Toimipaikkakohtainen luottamusmies Jouko Jalkanen kertoo, että mielenilmaus meni hyvin, eikä sen tavoitteena ollut aiheuttaa kaupallista haittaa. Yrityksen esimiehet ja työnantaja ovat olleet ymmärtäväisiä työntekijöiden näkemyksiä kohtaa.

– Kyseinen lakiesitys vääristää työmarkkinoita ja vaikeuttaisi toteutuessaan esimerkiksi pienten yritysten rekrytointia. Riitatilanteissa se vaikeuttaisi tulkintaa siitä, onko irtisanominen laillinen, Jalkanen sanoo.

– Tämä mielenilmaus on viesti Sipilän hallitukselle, jotta se lopettaisi lain valmistelun. Työntekijät lähtivät innokkaasti mukaan osoittamaan mieltä.

Oulun ja Raahen K-Citymarkettien kassajonot hiljenivät tänään kahdeksi  minuutiksi, kun työntekijät järjestivät mielenilmauksen vastustaakseen  #irtisanomislaki'a. #viimeinenniitti https://t.co/r5llSLcZrY @duunarit

— PAM ry (@pamliitto) 25. syyskuuta 2018

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tiesitkö tätä S-etukortista? – merkittävä etu K-plussakorttiin verrattuna7.9.2018 04.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat