Viihde

Fitnesmalli-finalisti Kira, 34, sai pysäyttävän diagnoosin – "keskiviikkona piti miettiä, että hengittääkö sitä vielä perjantaina"

Fitnesmallikilpailu

Kira Tiivola, 34, on aina ollut suorittaja.

Aktiivinen nainen on osannut elämässään vaatia itseltään paljon jokaisella elämän osa-alueella. Vaikka se on ehdottomasti tuonut mukanaan positiivisia asioita, myös negatiiviset seurasivat.

– En antanut itseni voida hyvin ja sitä seurasi muun muassa syömishäiriö. Käännekkohta oli oikeastaan vasta muutama vuosi sitten, kun minulla todettiin kilpisrauhasen vajaatoiminta. Se oli sellainen takaisku, joka sai ajattelemaan kokonaisuutta, kun keskiviikkona piti miettiä, että hengittääkö sitä vielä perjantaina.

Muutos onnistui. Tiivola alkoi olla itselleen armollisempi. Niin liikunnan kuin muunkin elämän suhteen.

– Tavallaan pakenin pitkään itseäni. Aiemmin en halunnut näyttää, että olen väsynyt ja sitä kautta jotenkin heikko. Nykyään olen kuitenkin oivaltanut, että riitän tämmöisenä kuin olen, nainen hymyilee.

Uudella itseluottamuksella varustettu Tiivola päätti, että hän haluaa olla esikuva muille samassa tilanteessa oleville. Hän päätti osallistua fitnesmallikilpailuun, vaikka tiesi etukäteen lehtien nostavan esiin naisen iän verrattuna muihin kilpailijoihin.

Aiempien vastoinkäymisten jälkeen se ei kuitenkaan paljon enää haitannut.

– Koen ikäni itse asiassa vahvuudekseni. Nähin ikävuosiin mahtuu paljon kokemusta ja asioita, joita parikymppisenä ei ehkä ole tullut ajatelleeksi. Olen viimeisen 10 vuoden aikana kasvanut todella paljon ja saanut perspektiiviä moniin asioihin.

Tiivolan viesti on yksinkertainen.

– Liikunta kuuluu kaikille, eikä se ole ikäkysymys. Sen pitää myös olla hauskaa ja meidän pitää antaa itsellemme oikeus olla väsyneitä välillä. Haluan itse olla rohkaisemassa jokaista kuuntelemaan omaa kroppaansa.

– Viestini on sellainen, että rentous syömisissä ja liikunnassa tuo tuloksia, ei kiellot, rajoitukset ja dieettiajattelu.Sen sijaan, että etsisimme ratkaisuja hyvinvointiin, liikuntaan ja ravintoon ulkopuolelta, etsisimmekin ratkaisuja itsestämme kehoamme ja mieltämme kuuntelemalla

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kiloja kertynyt? Fitnessmalli-finalisti Satu-Lotta, 25, neuvoo: Tee nämä toimet iltaisin niin rasva palaa25.9.2018 03.50
Fitnesmallifinalisti Sanna-Maijan timmi yläkroppa kerää kommentteja – Kuva: koulukiusattu lähihoitaja rakastui bikinifitnekseen26.9.2018 03.50
10 upeaa suomalaista fitnessmalli-finalistia sporttisissa kuvissa – kuka heistä on suosikkisi?11.5.2018 04.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat